Dursunbey'e Yüz Ve Plaka Tanımalı Mobese Sistemi

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın girişimleri ile İçişleri Bakanlığı tarafından Dursunbey’de fiber kablo üzerinden yüz ve plaka tanımalı mobese sistemi kuruluyor.

Dursunbey'e Yüz Ve Plaka Tanımalı Mobese Sistemi
2014 yerel seçimlerinin ardından göreve gelir gelmez gündem alınan ve Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın İçişleri Bakanlığından talep ettiği Mobese sisteminin kurulumu ilçe merkezinde başladı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından da bir kez daha gündeme gelen bu yüz ve plaka tanımalı bu sistem, özellikle asayiş için büyük önem arz ediyor.

Dursunbey askerlik şubesi önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı üzerinden eski hastaneye kadar uzanan hat ilçenin birçok noktasına da ulaşacak. Yollara zarar vermeden kaldırım altından çekilen fiber hat çalışmalarının da kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Konu hakkında konuşan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Askerlik şubesinin oradan başlayarak özellikle kaldırımlardan devam eden fiber kablo çalışmalarımız var. Bu çalışmamız özellikle 15 Temmuz sonrası memleketin asayişi için İçişleri Bakanlığından gelen emir doğrultusunda Dursunbey’in belirli noktalarına plaka okumalı, yüz tanımalı bir mobese sistemi yapılacak. Biz bunu üç yıl önce ilk göreve geldiğimiz de alt yapı çalışmalarına başlamadan önce istemiştik. Tabi imkânlar doğrultusunda bu güne kadar yapılamadı. Hain darbe girişimin ardından bu işin önemi daha da ortaya çıktığı için İçişleri bakanlığımız bu konuda bize yetki verdi. Gördüğünüz çalışmalar sadece sizlerin, bizlerin, Devletimizin, Cumhuriyetimizin emniyeti için yapılan bir sistemdir. Bunun için sizlere geçici olarak rahatsızlık veriyoruz. Bu çalışmaları inşallah yakın zaman da tamamlayacağız. Sabrınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA