Dünya Devi Havayollarının Kabin İçi Bir Türk'e Emanet

İzmirli Ersan Durer, ticari uçak ve hava araçları kabin içi pazarında dünya lideri olan uluslararası Zodiac Aerospace’in başarılı mühendislerinden biri olmayı başardı. Genç mühendis Boeing ve Airbus yolcu uçaklarının business class ve first class kabinleri için geliştirilen yeni ürünlerinin devreye alınmasından sorumlu oldu.

Dünya Devi Havayollarının Kabin İçi Bir Türk'e Emanet


Önce ABD’de şimdi de İngiltere’de

8 yılı aşkın bir süredir tutkusunun peşinden giderek havacılık ve uzay endüstrisinde faaliyet gösterdiğini anlatan genç mühendis, 2008 yılında Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği, 2011 yılında ise Kaliforniya Eyalet Üniversitesi Mühendislik Yönetimi yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans eğitimi aldığı sırada uluslararası Zodiac Aerospace’den iş teklifi alarak firmada yalın üretim mühendisliği ve operasyonel mükemmellik alanlarında çalışan Ersan Durer, 2016 yılında ise aynı firmanın İngiltere’deki şirketine geçti.

Boeing ve Airbus müşterileri arasında

Müşterileri arasında pek çok havayolu şirketleri ile Boeing, Airbus, Bombardier gibi dünya devi uçak üreticilerinin yer aldığı ayrıca uzay araçları üreten Zodiac Aerospace’te çalışmaktan büyük keyif aldığını belirten Durer, “Küçük yaşlardan itibaren uçaklara, teknolojik ürünlere ve göklerde olup bitene daima ilgim oldu. Lisans yıllarının sonlarına doğru kendime bu yolu çizdim. 2016 yılından bu yana da yeni ürün devreye alma ve endüstriyelleştirme mühendisi olarak çalışıyorum. Boeing ve Airbus yolcu uçaklarının business class ve first class kabinleri için oluşturulan yeni ürünlerin devreye alınmasından sorumluyum. Ürünlerin tasarımından seri üretime kadar mühendislik gerektiren tüm fonksiyonlara yoğun vakit harcıyor ve projelerde liderlikler üstleniyorum. Yaptığım işten ve bu sektörde olmaktan büyük keyif alıyorum” dedi.



"Paranın değil tutkularınızın peşinden gidin"

Genç yaşında başarılı bir kariyerin sahibi olan yetenekli mühendis mezun olacak öğrencilere ise ‘paranın değil, başarının ve tutkularınızın peşinden koşun’ tavsiyesinde bulundu. Ersan Durer, “Yaşar Üniversitesinde eğitim aldığım yıllarda çeşitli problemlere bilimsel çözümler üretebilmeyi öğrendim. Bunun kariyerimi dolaylı olarak etkilediğini düşünüyorum. Öte yandan başarılı bir kariyer istiyorsanız her şeyi kendi başınıza yapmaya çalışmayın, insanlarla birlikte yapın ve uyumlu olun. Egolarınızı ve ön yargılarınızı bir kenara bırakın. Hata yapmaktan korkmayın ve kendi fikirlerinize güvenin. Planlarınıza bir de evrensel pencereden bakın” diye konuştu.

Kaynak: İHA