Doğubayazıt'ta Modern Sulama Sistemi

Doğubayazıt ilçesinde ağaçlandırma yapılan alanlarda damla sulama yöntemi kullanılmaya başlandı.

'Hani Baba Ağaçlandırma Sahası Projesi' kapsamında, Ağrı Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğubayazıt Belediyesinin katkılarıyla ağaçlandırma yapılan alanlarda damla sulama yöntemi hayata geçirildi.

Ahmed-i Hani Camii ve Türbesi çevresindeki 560 dekarlık alanda başlatılan proje çerçevesinde dikilen 20 bin adet fidanın su ihtiyacını modern ve hızlı bir şekilde karşılayacak olan sistem, tarihi İshak Paşa Sarayı çevresindeki ağaçlandırma yapılan saha için de kullanılacak.

Doğubayazıt Belediye Başkanvekili Kaymakam Ulaş Akhan, yaptığı açıklamada, ilçedeki ağaçlandırma çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Ggöreve geldiklerinden bu yana mezarlık, hastane, otogar, okullar ile tarihi ve turistik yerlerde ağaçlandırma seferberliği başlattıklarını belirten Kaymakam Akhan, şöyle konuştu:

'Doğubayazıtlı gelecek nesillere yaşanılabilir yeşil bir kent bırakabilirsek ne mutlu bize. Tek gayemiz bu. Bu gaye çerçevesinde ağaçlandırma yapılan sahalarımızda son derece modern bir sistem olan damla sulama yöntemini hayata geçirdik. İnşallah bu yöntem ile fidanlarımız daha hızlı büyüyüp yeşerecek.'

Kaynak: AA