Denizli Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu

Kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtarak, banka hesaplarının terör örgütü FETÖ veya PKK'nın eline geçtiğini söyledikleri 35 vatandaşı dolandırdıkları iddia edilen kişilere yönelik eş zamanlı operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

Denizli merkezli düzenlenen operasyonda, kendilerini telefonda polis veya savcı olarak tanıtarak, banka hesaplarının terör örgütü FETÖ veya PKK'nın eline geçtiğini söyledikleri vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen 5 kişi yakalandı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, telefonla aradıkları vatandaşları kandırarak dolandırıcılık yapan kişilerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlattı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin 3 aylık teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından, şüpheliler tespit edildi.

Denizli, İstanbul ve Şanlıurfa'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında suç örgütü elebaşının da yer aldığı 5 kişi yakalandı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde, 20 tam altın, 14 altın bilezik, 1.5 metre altın zincir, 1 yarım altın, 13 çeyrek altın, bin 660 avro, 17 bin 220 lira, 3 kol saati, çok sayıda cep telefonu hattı bulundu.

Şüphelilerin, 20 Nisan ile 9 Temmuz 2017 tarihleri arasında 35 vatandaşı cep telefonuyla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları, banka hesaplarının terör örgütü FETÖ veya PKK'nın eline geçtiğini söyleyerek mağdurları dolandırdıkları bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.B, H.Y, İ.T, İ.B ile A.O.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA