Demokrasi Üniversitesi Rektöründen 15 Temmuz Açıklaması

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimin birinci yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak hain kalkışmaya karşı tavrımızı net olarak ortaya koyuyoruz. Vatan, millet, bayrak ve devlet sevdasıyla yetiştireceğimiz gençlerimizle birlikte ülkemize ve demokrasimize her zaman sahip çıkacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuyoruz" dedi.

Demokrasi Üniversitesi Rektöründen 15 Temmuz Açıklaması
İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Tunçsiper, İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak hain kalkışmaya karşı tavırlarını net olarak ortaya koyduklarını ifade ederek, "Vatan, millet, bayrak ve devlet sevdasıyla yetiştireceğimiz gençlerimizle birlikte ülkemize ve demokrasimize her zaman sahip çıkacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuyoruz" şeklinde konuştu.



"Asla unutmayacağız, unutturmayacağız"

Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 15 Temmuz’da demokrasiye sahip çıkıldığını aktararak, "Milletimiz ağır ve acı kayıplara uğramış, 249 şehit, 2 bin 196 gazi ve sayısız vatandaşımız el birliğiyle kalkışmayı bertaraf etmiştir. Yükseköğretim camiamız da vatanımız ve milletimizin güzide bir parçası olarak bu savunmada yer almış, şehitler vermiştir. Tüm şehitlerimizin acısı kalbimizdedir. Onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Menfur kalkışma neticesinde milletimizin gösterdiği direnç ile şehit kanlarından rengini alan ay yıldızlı bayrağımızın asla gönderden inmeyeceği, tüm vatandaşlarımızın ülkemize ve milletimize içeriden, dışarıdan gelecek tehditlere bir yumruk olarak anında cevap verebileceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bazı ülkelerde meydana gelen benzer hareketler kalkışanlarla başarıya ulaşırken, ülkemizde derin köklerle vatanına bağlı milletimiz tankların önüne kendilerini atarak şehitlik mertebesine ulaşmış ve yaralanarak gazi olmuşlar. Vatan, millet, bayrak ve devlet aşkına sahip vatandaşlarımız bu hain kalkışmayı başarısız kılmışlardır" dedi.

Kaynak: İHA