Dargeçit'te Yakalanan 5 Terörist Adliyeye Sevk Edildi

Mardin’in Dargeçit ilçesinde eylem için keşif yaptığı sırada yakalanan “Rozerin” kod adlı Mevlüde G. ile bilgi vermesi sonucu yakalanan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Dargeçit'te Yakalanan 5 Terörist Adliyeye Sevk Edildi
Mardin Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca, Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik 2 Temmuz’da düzenlenen operasyonda örgütün dağ kadrosundan olup, kente eylem için keşif yapmaya geldiği belirlenen “Rozerin” kod adlı Mevlüde G. yakalanmıştı. Mevlüde G.’nin verdiği bilgiler üzerine düzenlenen operasyonda ise Tahir D., Cemile D., Besir C. ve Zeynep A. gözaltına alınmış, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilmişti. Mevlüde G. ve diğer şüpheliler, emniyette tamamlanan ifade işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Mevlüde G.’nin yer göstermesi sonucu Dargeçit ilçesi kırsalındaki 9 sığınakta arama tarama çalışması yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Sığınaklarda yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde, bu noktaların 2 sinde yol içine döşenmiş ve patlatmaya hazır vaziyette el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Şahsın göstermiş olduğu sığınak ve depolarda, 7 adet AK-47 uzun namlulu silah, 1 adet roketatar silahı, 14 adet roket başlığı, 2 adet kanal marka silah, 1 adet av tüfeği, 1 adet star marka tabanca, 1 adet Bixi marka silah, 2 adet el bombası, 26 adet şarjör, bin 199 adet ak-47 ait dolu fişek, 288 adet 5,56 çapında fişek, 56 Adet 9 milimetre dolu fişek, 3 adet telsiz, 1 adet Aselsan marka telsiz, çok miktarda C4 patlayıcı, 6 adet alfa fire bomba düzeneği, 7 adet elektronik bomba düzeneği, 225 kilogram 4 adet hazırlanmış el yapımı patlayıcı, şişme bot küreği, 2 adet hücum yeleği ve çelik plakaları, 11 adet tüp, bol miktarda pil blokları, tıbbi malzemeler, bol miktarda yaşam malzemesi ve 450 paket kaçak sigara bulunmuştur” denildi.
Kaynak: İHA