Darbecilere 'Etten Duvar' Örerek Karşı Koymuşlar

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 580 askerin Denizli'den Ankara'ya götürülmesini engellemek için Çardak Havaalanına giden vatandaşlar arasında oğluyla yer alan Kadriye Karabeke o günü unutamıyor Kahraman anne Karabeke:'Oğlumu aldım ve evde duramayacağımızı söyledim. Çarşıya indik. Oğlumdan, Fatih Sultan Mehmet'in savaşa giderken okuduğu Fetih suresini okumasını istedim. Allah'ım bu devlete tekrar böyle 15 Temmuz'lar, darbeler yaşatmasın diye o gün oğlumla darbecilere karşı en önde mücadele ettik' Annesiyle birlikte Çardak Havaalanı girişinde etten duvar ören vatandaşlara katılan lise öğrencisi Ali Karabeke: 'İlk başta inanamadım. Televizyonda darbe bildirisinin okunduğunu gördüm. Sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla beraber sokaklara indik'

SEBAHATDİN ZEYREK - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbecilerin Denizli'den Ankara'ya asker sevkiyatını engellemek için Çardak Havaalanına giden vatandaşların arasında oğlu ve eşiyle birlikte yer alan 39 yaşındaki Kadriye Karabeke, o günü unutamıyor.

Beş yıldır Çardak Havaalanında temizlik görevlisi olarak çalışan bir çocuk annesi Karabeke, 15 Temmuz akşamı yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Olayları evde olduğu sırada duyduğunu belirten Karabeke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısının ardından darbecilere karşı koymak için eşi Göksel Karabeke ve 19 yaşındaki oğlu Ali Karabeke'yle sokağa çıktığını söyledi.

Sokakta beklerken Denizli ve Aydın'dan 580 askeri personelin, Çardak Havaalanı kullanılarak Ankara'ya götürülmek istendiği söylentisi üzerine havaalanına yöneldiklerini aktaran Karebeke 'Oğlumu aldım ve evde duramayacağımızı söyledim. Çarşıya indik. Oğluma, Fatih Sultan Mehmet'in savaşa giderken okuduğu Fetih suresini okumasını istedim. Ve koştur koştur meydana oradan da havaalanına gitmeyi kararlaştırdık. Kavşakta askeri araçlarla karşılaştık. Aracımızla hızlıca ilk nizamiyenin önüne geldik. Beş dakika sonra askeri araçlar geldi. Bizlere geçeceklerini söylediler. Bizlerde geçemezsiniz, bizi çiğnemeden geçemeyeceklerini söyledik.' diye konuştu.

Karabeke diğer vatandaşların da askerlere 'asker kışlaya' diyerek bağırmaya başladığını ve araçların önüne oturarak gitmelerinin engellendiğini dile getirdi.

- 'Allah devletimize bir daha 15 Temmuz'u yaşatmasın'

Askerlerin geçemeyeceklerini anlayınca araçlarından inip yürüyerek gitmeye çalıştıklarını dile getiren Karabeke, şöyle devam etti:

'Vatandaşlar olarak etten duvar ördük ve geçirmedik. Askerlere araçlarına binmelerini söyledik. Orada bir yarbay bize 'hava meydan komutanının ve valinin emriyle biz buradan askeri havalimanına geçeceğiz' diye söyledi. Yalan olduğunu anlayarak geçirmedik tabi. Siz bu vatan için öleceğiniz için yemin etmediniz mi? Sizin anneniz, babanız bizler gibi yollara dökülmedi mi? Vatanı kurtarmak için mücadele etmiyor mu diye sordum. Allah'ım bu devlete tekrar böyle 15 Temmuz'lar darbeler yaşatmasın diye o gün oğlumla askerlere karşı en önde mücadele ettik. Asker üniforması giymiş hainlere karşı burada oğlumla canımı hiçe sayarak mücadele verdik. Oturduk bekledik. Askeri araçlara Türk bayraklarımızı astık. Türkiye her zaman ayakta her zaman duracak diyerek. Bu vatanı alamazsınız dedik.'

- 'O an sadece vatanımı düşündüm ve ölmek aklıma bile gelmedi'

Karabeke'nin lise öğrencisi oğlu Ali Karabeke ise ilk başta darbe girişimi olduğuna inanamadığını ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra ailece sokağa indiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Daha sonra araçlarla havaalanına geldik. Askerler buraya gelmişti. Kargo uçakları da üstümüzden geçiyordu. Askerlere 'geçemezsiniz' dedik. Onlarda geri dönüp askeri havaalanına gitmeye çalıştılar. Önlerini arabalarla kestik. Yerde oturduk. 'Bizi ezmeden buradan geçemezsiniz' dedik. Askerler bizi ittirdi. Sabaha kadar mücadele verdik. O an sadece vatanımı düşündüm ve ölmek aklıma bile gelmedi. Aklımda sadece vatanım ve milletim vardı. Biz buralarda geçiciyiz. Ama vatan burada kalıcı olsun diye uğraştık. Biz burada kaç yıl yaşayacağız. Vatan kalıcı olsun dedik. gelecek nesillere kalıcı olması için mücadele verdik.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA