'Dakikalar İle Darbe Süreci' Konferansı

Bilecik'te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, ''Dakikalar ile Darbe Süreci' konulu konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi, Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonundaki konferansta, bir yılın sonunda gelinen süreçte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının geleceğe daha umutla baktığını, birbirine daha fazla kenetlendiğini söyledi.

Yaşanan darbe süreciyle Türkiye Cumhuriyeti'nde darbe yaşamamış nesil kalmadığını anlatan Selvi, 'Türkiye'de dört nesil de farklı darbeler yaşadı. Yaşadığımız darbeler içerisinde 15 Temmuz'daki kadar dış kaynaklı, dış mihraklı ama kendi milli, manevi değerlerine düşman, bunları tahrip etmeye yönelik başka bir hareketi de görmek mümkün değil.' diye konuştu.

Selvi, vatandaşların 15 Temmuz darbe girişiminin kırılmasının ardından geleceğe daha umutla ve daha sağlam adımlarla yürüdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Şer gibi görünen bir hadisenin Türkiye'nin geleceği açısından iyi neticeler doğurduğunu ifade etmek gerekiyor. Ordu içerisinde şuurlu ve bilinçli komutanlar da var. FETÖ'nün eylemlerine karşı direnen 1. Ordu Komutanlığı'nın unutulmaması gerekir. 15 Temmuz'un bizi sevindiren, cesaretlendiren bir yönü de o gece sokağa çıkanlar, tankların önüne yatanlar, şehadet için yürüyen gençlerdir. İçimizdeki milli ve manevi ruhun ölmemiş olduğunu gördük.'

Konferansı, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da takip etti.

Kaynak: AA