Cumhurbaşkanı'nın 'Darülaceze' Müjdesi Hayata Geçiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Arnavutköy Yassıören'de 150 bin metrekarelik alana inşa edilecek Darülaceze'ye ilişkin imar planını onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, Arnavutköy Yassıören'de 150 bin metrekarelik alana inşa edilecek Darülaceze'ye ilişkin imar planı onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nın 4. birleşimi Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi. Mecliste Arnavutköy Yassıören 150 bin metrekarelik alana inşa edilecek projeye ilişkin imar planı teklifini içeren komisyon raporu oylamaya sunuldu. Rapor AK Partili ve CHP'li meclis üyelerinin evet oyuyla oy birliğiyle kabul edildi.

Onaylanan raporla ilgili söz alan Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, meclis üyelerine teşekkürlerini iletti.

AA muhabirine açıklamada bulunan Cebeci, şunları kaydetti:

'Yaklaşık 150 bin metrekarelik bir alan. Bu projenin hamisi ve fikir babası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Sadece Avrupa Yakası değil Anadolu Yakası'nda da bu projenin yapılmasını arzu ediyor. Amacımız 1. etapta tapuyu almaktı, tapuyu aldık referandumdan bir hafta önce. Bugün de alanın imar planı tamamlanmış oldu. Avan projesi hazır. Bu proje sıradan değil, 70-80 milyon dolarlık proje. Dünyada da bu projenin bir numaralı proje olacağına inanıyorum. İnşallah proje gerçekleşince dünya gelip örnek alacak diye düşünüyoruz.'

Cebeci, Okmeydanı'nda şu an hizmet veren Darülaceze'nin taşınmayacağını da vurgulayarak, 'Okmeydanı'ndaki Darülaceze tarihi vasfını ve misyonunu koruyacak. 170 yatalak hastamız var. Bu projede de orada yaşayan insanlarımızın her türlü ihtiyacını karşılayacak, camisi, şapeli, havrası, havuzu, kır evleri, engellilerin rehabilite edileceği yerler olmak üzere, geniş çaplı proje olacak.'

- Rapor

Mecliste onaylanan rapora göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Darülaceze Başkanlığınca Arnavutköy ilçesinde, Yassıören Mahallesi, rehabilitasyon merkezi, zihinsel engelli birimi, psikiyatrik tanılı birimi, yoğunbakım-gözlem birimi, yatağa bağlı birimi, geleneksel Türk sanatlarının icra edileceği anfi tiyatro, bin kişilik konferans salonu ve konaklama tesisleri, çocukların ihtiyaçlarının sağlanacağı çocuk merkezini içeren 'Sosyal Hizmet Şehri' yapılacak.

Planlama alanında, bakıma muhtaç çocuklara yatılı olarak hizmet verecek 'Çocuk Sevgi Evi', 'Çocuk Destek Merkezi', 'Yetiştirme Yurdu', ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan yaşlılara 'Huzurevi', engelli bireylere yönelik 'Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri', gündüzlü olarak hizmet veren 'Sosyal Hizmet Merkezleri' alanlarının ayrılması öngörülüyor.

Sosyal Tesis Alanında da; kütüphane, sergi salonu, müze, sinema ve tiyatro, kreş, anaokulu, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, kadın ve çocuk sığınma evi, şefkat evleri, ibadet alanı ile her türlü sosyal, kültürel, sağlık, eğitim ve konaklama ve benzeri ihtiyaçlara yönelik birimler yer alacak.

Uygulama, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca onaylanacak avan projeye göre yapılacak

Kaynak: AA