Camilerde 15 Temmuz Şehitleri İçin 100 Bin Hatim Duası Yapıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Eskişehir’deki tüm camilerde şehitler için, 100 bin Hatmi Şerifin duası yapıldı.

Camilerde 15 Temmuz Şehitleri İçin 100 Bin Hatim Duası Yapıldı
Tüm Türkiye’de camilerde olduğu gibi Eskişehir’de de başta Reşadiye Camii olmak üzere il genelindeki tüm camilerde 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde şehit olanlar için Kur’an- Kerim okundu, Türkiye genelinde başlatılan "Şehitlerimiz İçin 100 Bin Hatim Okuyoruz" kampanyasının duası yapıldı.

“Salâların Şahit Olduğu Direniş:15 Temmuz” konulu Cuma Hutbesinde 15 Temmuz’a yer verilerek şunlar ifade edildi;

“Zihinlerimizde her daim canlı tutmamız gereken diğer bir hakikat, o gece genciyle-yaşlısıyla, kadınıyla-erkeğiyle milletimizin devletiyle el ele vererek gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma ruhudur. 15 Temmuz’da hepimiz şahit olduk ki aziz milletimiz, devlet büyüklerimizin çağrısıyla kendi vatanını, hakkını, hukukunu, özgür iradesini, istiklal ve bağımsızlığını savunmak için dilinde tekbir, kulağında salâ sesleri, kalbinde şehadet arzusuyla meydanlara akın etti. Daima hatırlamamız gereken bir başka husus, o gece minarelerde yankılanan salâların millet olarak bizi dimdik ayakta tuttuğu, manevi duygularımızı, ortak bilinç ve irademizi harekete geçirdiği gerçeğidir. Salâlar, bir milletin yeniden şahlanmasının, değerleri etrafında kenetlenmesinin şahidi olmuştur. Zira bizi millet yapan ve o gecenin karanlığından aydınlığa çıkaran en büyük gücümüz, Allah’a olan sarsılmaz imanımızdır. O’ndan gayrı hiçbir güce boyun eğmeme irademizdir. Zihinlerimizden asla çıkartmamamız gereken diğer bir husus da, o gece maruz kaldığımız ihanet ve işgal teşebbüsünün din kisvesi altında yapılmasıdır. 15 Temmuz gecesinde şahit olduk ki suret-i haktan görünerek 40 yıl boyunca bu milletin dinini, imanını, değerlerini, duygularını, zekât, sadaka ve yardımlarını istismar eden bir ihanet şebekesi, milletimizin varlığına kast etti. Milletin çocuklarını çalarak birkaç nesli heba eden bir nifak hareketi, müstevlilerin emelleri doğrultusunda ülkemizin bekasını hedef aldı. Bu ihanet girişimi bir kez daha gösterdi ki, bizlere düşen vazife, yüce dinimizi sahih kaynaklardan öğrenmektir. Son olarak unutmamamız gereken bir hakikat de değerlerimiz uğruna can veren aziz şehitlerimizi, yaralarını bir istiklal madalyası gibi bedenlerinde taşıyan gazilerimizi her daim minnet ve şükranla anmaktır. Cenab-ı Hak, şehitlerimize rahmet eylesin! “
Kaynak: İHA