Bilecik'te Hakem Ve Görevliler Aylardır Yol Ve Müsabaka Ücretlerini Alamıyor

Bilecik’te Okul Sporları 2016-2017 yılı faaliyet programında yer alan futbol müsabakaları geçtiğimiz aylarda sona ererken, hakem ücretlerinin halen ödenmediği öğrenildi.

Bilecik'te Hakem Ve Görevliler Aylardır Yol Ve Müsabaka Ücretlerini Alamıyor
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Okul Sporları 2016-2017 yılı faaliyet programında yer alan Ortaokul/ Lise/ Genç Bayanlar Futsal, Minikler/ Ortaokul/ Lise/ Bayanlar Futbol ile Futsal Grup müsabakaları futbol müsabakaları Eylül ayında başlayıp Mayıs ayında sona ermişti. Yaklaşık 200’den fazla müsabakaya çıkan hakemlerinin yol, müsabaka ücretlerinin hala yatmadığı öğrenildi. Hakemler yağmur, çamur, kar demeden ilçelere müsabakaları yönetmeye giderken, çoğu üniversite öğrencisi olan hakemler yol ücretlerini de kendi ceplerinden ödedikleri öğrenildi.

Ücret ay ay yatacaktı

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hakemlere ödenecek yol ve müsabaka ücretlerinin 2016-2017 Futbol Okul Müsabakaları öncesi düzenlenen toplantıda ay,ay ödeneceği söylendi.

“Ödenek yok”

Konu hakkında Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkileri müsabaka ücretlerinin Okul Sporlarının yanı sıra diğer branşlarda sıkıntı yaşandığı, Bakanlığının ödenek göndermediği ve bu sıkıntının tüm illerde olduğunu söylediler.
Kaynak: İHA