Beypazarı'da Seracılık Çalışmaları

Beypazarı ilçesinde alternatif zamanda ürün yetiştirmek için sera çalışmalarına hız verildiği bildirildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yeşil sebzenin neredeyse tamamının yetiştirildiğini söyledi.

Yeşil sebzeler arasında domatesin ve marul ile salatalığın önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ekici, 'Beypazarı’nın verimli topraklarında ne isterseniz onu yetiştirebiliyorsunuz. Sebzelerin artık bir kısmını, seracılığı geliştirerek, Beypazarı’nında Antalya, Adana gibi ürün yetiştirdiği sürelerde ürün yetiştirerek piyasaya vermeye çalışacağız. Bu potansiyelimiz var.' dedi.

Beypazarı’nda 4 mevsim tarımın yapıldığını vurgulayan Ekici, şöyle konuştu:

'İklim şartları çok uygun. Her ne hikmetse seracılık bir türlü yaygınlaşmamış. Biz, Beypazarı ilçesinde seracılığı yaygınlaştıracağız ve çiftçinin para kazanmasını sağlayacağız. Bu sebzeleri, seraların kurulmasının akabinde seralarda alternatif zamanlarda yetiştirip, çiftçinin para kazanmasını sağlamaya çalışacağız. Beypazarı çiftçisi, üretmeyi, ürün yetiştirmeyi seviyor. Akçakavak Mahallesi'nde organik tarım ürünleri yetiştiriliyor. Bunu daha da yaygınlaştıracağız. Beypazarı ilçesini, seracılıkta üs yapmanın çabası ve gayreti içindeyiz. Yoğunpelit Mahallesi'nde kurulan seralarda 10 girişimci kadın, çeşitli ürünleri yetiştirmeye başladı. İlçe Gıda, Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak bu girişimci kadınlara destek sağlamaya çalışıyoruz.”

Kaynak: AA