'Beşeri Afetler Ve 15 Temmuz' Paneli

Başbakan Yardımcısı Kaynak:'Şunu asla unutmayalım; Bu örgüt habis bir örgüttür, bu örgüt zehirli bir örgüttür, bu örgüt sadece devlet düzenimize değil, inancımıza da zarar veren bir örgüttür''Bunların İslamla da dinle de asla bir ilişkisi ve ilgisi yoktur. Bir sapık din anlayışını toplumumuza, milletimize empoze etmeye çalışmışlardır'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'Şunu asla unutmayalım; Bu örgüt habis bir örgüttür, bu örgüt zehirli bir örgüttür, bu örgüt sadece devlet düzenimize değil, inancımıza da zarar veren bir örgüttür.' dedi.

Kaynak, Kızılay'ın 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Beşeri Afetler ve 15 Temmuz' panelinde, 15 Temmuz'u 'dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir hain darbe teşebbüsü' olarak niteledi.

Dünyada hiçbir darbenin doğrudan sivil halkı, birebir insanları hedef alarak yapılmadığını ifade eden Kaynak, 15 Temmuz'un asla unutulmayacağını söyledi.

Kaynak, darbe girişimi gecesi 250 şehit verildiğini ve 2 bin 193 vatandaşın gazi olduğunu anımsatarak, 'Bizim milletimiz çok şehitler verdi. 1071'den beri Anadolu topraklarında binlerce, milyonlarca şehit verdik. Ama 15 Temmuz şehitleri farklı. 15 Temmuz şehitleri silahı olmadan vatanları için kendilerini adeta cephe yapmış kardeşlerimizdi.' diye konuştu.

Darbe girişiminin başarılı olması halinde sadece Türkiye'yi değil, Avrupa'yı ve Türkiye'nin bulunduğu coğrafyayı etkileyeceğine dikkati çeken Kaynak, şöyle devam etti:

'Suriye'yi, Irak'ı, Azerbaycan'ı, gönül coğrafyamızı, İslam dünyasını, Avrupa'yı etkilemeyeceğini kim söyleyebilir? Beğenselerde, beğenmeselerde, bize haksız muamelede bulunsalarda, bütün kriterlerini yerine getirmemize ve müzakere sürecinde iddialı bir şekilde 'insan hakları diyorsanız o alanda, adalet diyorsanız o alanda, temel haklar diyorsanız o alanda fasıl açın' dememize ve bunu bloke etmelerine rağmen acaba Avrupa'yı etkilemeyecek miydi?

Türkiye gibi demokrasisi ve ekonomisi gelişmiş, beşeri sermayesi en üst düzeyde olan bir ülkenin habire ayda bir kalkıp darbe yapan kabile devletleri gibi bir devlet haline gelmesi acaba modern dünyayı, NATO'yu etkilemeyecek miydi? Etkilemeyeceği hiçbir alan yoktu.'

- 'En etkin mücadeleyi veriyor'

Kaynak, Türkiye'nin DEAŞ terör örgütüne karşı dünyadaki en etkin mücadeleyi verdiğinin altını çizerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı Harekatı'yla 3 binden fazla DEAŞ terör örgütü mensubunu etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyen Kaynak, şunları söyledi:

'İçiniz müsterih olsun, 160 binden fazla insana kolluk güçlerimiz ve yargı işlem yaptı. 50 binden bir miktar fazla tutuklu var. Asker, polis, yargıç, akademisyen, kamu görevlisi, şirketini FETÖ'ye finansman aracı olarak kullanan iş adamı, bütün bunlar şimdi Türk yargısı önünde adalete hesap veriyorlar. Ama küstahlıklarını izliyorsunuz değil mi? Yaptıkları iş çok iyi bir işmiş gibi. O alçakça yazdıkları tişörtlerindeki yazıları biliyorsunuz değil mi? Şunu asla unutmayalım, bu örgüt habis bir örgüttür, bu örgüt zehirli bir örgüttür, bu örgüt sadece devlet düzenimize değil, inancımıza da zarar veren bir örgüttür. Kendisini kainat imamı olarak anlatan bir sapık, kabul ettiren bir sapık ve kendisine Allah tarafından haşa halen rüya yoluyla vahiy geldiğini iddia eden bir sapık.

İnsani değerlerle İslami değerler aynıdır. Hangi insani ve İslam değerde insanların eşi ve çocuklarıyla özel hayatını çekip, daha sonra şantaj olarak kullanmak vardır. Bunların İslamla da, dinle de asla bir ilişkisi ve ilgisi yoktur. Bir sapık din anlayışını toplumumuza, milletimize empoze etmeye çalışmışlardır. Sapkın bir din anlayışı ama inandırmış. İnandırmış ve adandırmış. Aksi takdirde general rütbesine gelmiş, albay, subay, polis müdürü, üniversite hocası, devlet bürokratı bu ülkenin yetiştirdiği hiçbir evlat böyle robotlaştırılmadıkça milletine karşı silah kullanmaz.'

- 'Bu millet asla yıkılmaz'

Kaynak, 15 Temmuz şehitlerinin evlerini ziyaret sırasında yaşadığı bazı olayları anlatarak, 'Allah'ın izniyle bu millet asla yıkılmaz.' dedi.

15 Temmuz'da 16-17 yaşındaki bir genç kızın cesedinin başının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin çatısında bulunduğunu belirten Kaynak, 'Bunun neresinde insanlık, Müslümanlık var? O sebeple FETÖ'ye 'hoca' diyenin ben aklına şaşarım.' diye konuştu.

FETÖ'nün 40 yıldır örümcek ağı gibi örülmüş bir örgüt olduğuna dikkati çeken Kaynak, FETÖ ile mücadelenin asla gevşememesi ve devam etmesi gerektiğini vurguladı. Kaynak, 'Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bu hususta zalime gösterilecek merhamet, mazluma zulümdür. Asla adaletten sapmayacağız, asla zulmetmeyeceğiz. Ama asla merhamet etmeyeceğiz.' ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un, bu habis ve hain yapıyı kolay teşhis imkanı verdiğinin altını çizen Veysi Kaynak, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Buradan, 'Başbakan Yardımcısı söylüyor demek ki darbe kontrollüymüş' manası çıkaran olabilir. Kontrollü darbe insanın kendi öz kardeşi gibi sevdiği Erol Olçok'un ve onun 16 yaşındaki yavrusunun, masum insanların katledilmesine rıza göstermez. Ben diyorum ki her zorun içinde kolaylık vardır. Bu bize, bu hain yapıyı çok daha kolay teşhis etmemiz imkanını vermiştir. Allah'ın izniyle bu mücadele devam edecek. Bu millet 1071'den beri var olduğu bu topraklarda, var olmaya devam edecek. Rengini şehit kanımızdan alan bu bayrak kıyamete kadar bu topraklarda, bu gök kubbede dalgalanmaya devam edecek.'

-'O kahraman benim projesi'

Kaynak, 15 Temmuz'dan sonra AFAD olarak hem doğal afetlerde hem de bu tür anayasal düzene karşı içeriden ve dışarıdan gelebilecek gayrimeşru girişime karşı 'O kahraman benim' projesini başlattıklarını anımsattı.

Kaynak, Kızılay ve AFAD'ın bu çerçevede yaptığı projeleri önemsediklerini ve faydalı neticeler doğuracağına inandıklarını kaydetti.

Panelde, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve AFAD Başkanı Halis Bilden, 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü kapsamında yapacakları etkinlikleri anlattı.

Kaynak: AA