Başbakan Yardımcısı Şimşek Açıklaması 'Milletimizin Gösterdiği Mücadele Sayesinde Türkiye O Badireyi Atlattı'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Yaşadığımız darbelerden hiçbiri geçen sene yaşadığımız darbe girişimi kadar kanlı olmadı. Geçmişte de yapılan darbelerde ekonominin darbe öncesi seviyeye gelmesi yıllar almıştı. Milletimizin gösterdiği mücadele sayesinde Türkiye o badireyi atlattı” dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek Açıklaması 'Milletimizin Gösterdiği Mücadele Sayesinde Türkiye O Badireyi Atlattı'
Bir dizi programa katılmak üzere İzmir’e gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti İzmir İl Başkanlığında çok sayıda partili tarafından karşılanan Şimşek, İl Başkanı Bülent Delican tarafından makamında ağırlandı. 15 Temmuz tarihinin Türkiye açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Mehmet Şimşek, “Çanakkale ruhu 15 Temmuz’da tekrar kendini gösterdi. Tüm yurtta insanlar siyasi görüşlerinden bağımsız, kendi istikballeri için, ülkenin bağımsızlığı için ihanet şebekesine karşı bir duruş sergiledi. Dünya demokrasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir mücadele verdik. Türkiye açısından önemli bir gün ve bu günü unutmamak, unutturmamak lazım” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’un yıl dönümü öncesi yaptığı açıklamada Türkiye’nin geçmişte pek çok darbeye tanıklık ettiğini hatırlatan Şimşek, “Yaşadığımız darbelerden hiçbiri geçen sene yaşadığımız darbe girişimi kadar kanlı olmadı. Geçmişte de yapılan darbelerde ekonominin darbe öncesi seviyeye gelmesi yıllar almıştı. Milletimizin gösterdiği mücadele sayesinde Türkiye o badireyi atlattı. Türkiye, tüm bu sıkıntılara rağmen çok güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Ekonomimiz hızlı bir şekilde toparlandı” diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise tüm Türkiye’nin geçen yıl yaşanan hain darbe girişimini atlatmak için tek yumruk olduğunu belirterek, “Biz bir duruş sergiledik. İzmir, o gün Türkiye’de ilk önce meydanlara çıkarak demokrasi açısından duruşunu gösterdi” dedi.

Delican, yarın Konak Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine herkesi davet etti.

Ziyarette Mehmet Şimşek’e 15 Temmuz hatıraları hediye edildi. Şimşek, ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Kaynak: İHA