Başbakan Yardımcısı Şimşek Açıklaması

'15 Temmuz Türkiye tarihinde çok önemli bir gün. Çanakkale ruhu 15 Temmuz'da kendini gösterdi. İzmir'de de İstanbul'da da Ankara'da da Batman'da da. Ülkemizin dört bir yanında insanlar siyasi görüşlerinden bağımsız bir şekilde kendi istikballeri, ülkelerinin bağımsızlığı için bir ihanet şebekesine karşı muazzam bir duruş sergiledi' 'Ekonomimiz hızlı, güçlü bir toparlanma ve büyüme içerisinde. Bunu devamlı kılmak için daha çok çalışacağız inşallah'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 15 Temmuz'un Türkiye tarihinde çok önemli bir gün olduğunu belirterek, 'Çanakkale ruhu 15 Temmuz'da kendini gösterdi. İzmir'de de İstanbul'da da Ankara'da da Batman'da da. Ülkemizin 4 bir yanında insanlar siyasi görüşlerinden bağımsız bir şekilde kendi istikballeri, ülkelerinin bağımsızlığı için bir ihanet şebekesine karşı muazzam bir duruş sergiledi.' dedi.

Bakan Şimşek AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette İzmir'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Şimşek, İzmir'in üreten bir şehir olmanın yanı sıra Türkiye'nin en önemli gelişme motorlarından biri durumunda bulunduğunu söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine değinerek ülkelerin tarihlerinde dönüm noktaları bulunduğunu, bu manada 15 Temmuz'un Türkiye tarihinde çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Şimşek, '15 Temmuz Türkiye tarihinde çok önemli bir gün. Çanakkale ruhu 15 Temmuz'da kendini gösterdi. İzmir'de de İstanbul'da da Ankara'da da Batman'da da. Ülkemizin dört bir yanında insanlar siyasi görüşlerinden bağımsız bir şekilde kendi istikballeri, ülkelerinin bağımsızlığı için bir ihanet şebekesine karşı muazzam bir duruş sergiledi.' şeklinde konuştu.

- 'Hiçbir darbe geçen seneki teşebbüste olduğu gibi kanlı ve hain olmadı'

Şimşek, 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak gerektiğine dikkati çekerek şöyle devam etti:

'Türkiye birçok darbeye şahit oldu ama hiçbir darbe geçen seneki teşebbüste olduğu gibi kanlı ve hain olmadı. Bütün darbeler kötüdür. Darbeler Türkiye'yi geri götürmüştür. Demokrasinin sekteye uğraması hemen hemen her alanı etkiliyor. Geçmişte yapılan darbelerde ekonominin ve diğer bütün boyutlarıyla ülkenin darbe öncesi seviyeye gelmesi yıllar almış. Türkiye geçen sene hain bir darbe girişimine sahne oldu ama Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin gösterdiği basiret ve mücadele sayesinde Türkiye bu badireyi atlattı.'

Darbe girişimi akşamı Gaziantep'te vatandaşlarla demokrasi nöbetinde olduğunu aktaran Şimşek, 'Sabah Ankara'ya karayolu ile dönerken 'Biz bu şoku nasıl atlatırız.' diye düşünüyorduk. Gerçekten de hemen ertesi gün küresel yatırımcılarla telekonferansla bir araya geldik. O sürece elimizden geldiğince, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın liderliğinde yönetmeye çalıştık. Geldiğimiz nokta çok şükür bu sıkıntılara, hain darbe girişimine, teröre, jeopolitik anlamda yakın coğrafyamızdaki kaosa rağmen çok güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin tekrar yüzde 5 büyümeyi işaret eden bir dinamizm içerisinde bulunduğunu kaydeden Şimşek, istihdam noktasında Türkiye'nin büyük bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.

Küresel kriz sonrası 6 milyon vatandaşın işe girdiğini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

'Geçen sene istihdam sağlamaya üretmeye devam ettik ama bu sene çok ciddi bir başarı var. Bunda tabii ki Cumhurbaşkanı ve Başbakanın liderliğinde atılan adımlar var. Bir istihdam ihracat yatırım seferberliği başlattık. Gerçekten de kalıcı reformlar da yaptık. Ekonomimizi hızlı güçlü bir toparlanma ve büyüme içerisinde bunu devamlı kılmak için daha çok çalışacağız inşallah.

İç ve dış mihrakların geçen sene planları farklıydı tutmadı. Ekonomiye de darbe indiremediler. Eğer bugün daha aydınlık bir yarınlara bakabiliyorsak Türkiye'nin geleceği daha parlaksa o gün büyük fedakarlık yapan kardeşlerimize şükran borçluyuz. Allah hepsinden razı olsun.'

Ziyaret sonrası AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, Başbakan Yardımcısı Şimşek'e, Konak Meydanı'ndaki Demokrasi Nöbetleri sırasında vatandaşların duygularını yazdığı anı defterini hediye etti.

Müşerref Özkır isimli bir vatandaş da Şimşek'e üzerinde 'Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır' yazılı tablo hediye etti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, AK Parti İzmir İl Binasında bulunan kan bağışı odasını da ziyaret ederek bağışta bulunan vatandaşları tebrik etti. Daha sonra İzmir Valiliğine geçen Şimşek, valilik defterini imzaladı.

Şimşek'e ziyaretlerinde eşi Esra Şimşek de eşlik etti.
Kaynak: AA