Başakşehir'de 15 Temmuz Şehitleri İçin Lokma Dağıtıldı

Başakşehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminde şehit düşenler için cuma namazı çıkışı lokma dağıtıldı.

Başakşehir'de 15 Temmuz Şehitleri İçin Lokma Dağıtıldı
Başakşehir Belediyesi, FETÖ’nün darbe girişimine karşı mücadelede şehit olan vatandaşlar içinTunahan Camii önünde Cuma namazı sonrası lokma dağıttı.

Etkinliğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un ülkemiz için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Başkan Uysal, “Halkımızın gösterdiği bir kahramanlık. Yarın yıldönümü. Halkımız tekrar 15 Temmuz’u unutmamak adına, şehitlerimizi hatırlamak adına , kahramanlık gösteren gazilerimiz adına etkinlikler olacak. Biz öncelikle o şehitlerimize minnet borçluyuz. Bu manada Cuma namazı çıkışında şehitlerimiz adına, dua okusun, Fatiha okusun diye burada lokma dağıttık. İnşallah camiye gelen cemaatin 15 Temmuz’u ve şehitleri hatırlaması adına bir katkımız olmuştur” diye konuştu.

Yarın için belediye olarak yapacakları etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Uysal, “Asıl olan unutmamak. Hafızlardan silinmesini önlemek. Özellikle hafızlardan silinmesine gayret edenlere karşı mücadele etmek. Bizim burada görevimiz o olsa gerek çünkü halkımız görevini yaptı. Fotoğraf sergilerimizle ve etkinliklerimizle onları hatırlamaya çalışıyoruz. Zaten Cumhurbaşkanımız da halkı tekrar sokağa davet ediyor. Yarın Şehitler Köprüsünde olacağız. Ardından tekrar burada nöbete başlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA