Bakan Arslan, Şehit Oğlu İle Birlikte Açılış Yaptı

Türksat Şehitler Anıtı’nın açılış programına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz’da Türksat’ı korurken şehit düşen Ali Karslı ve Ahmet Özsoy’u, Ali Karslı’nın oğlu Bedirhan Karslı ile birlikte andı.

Bakan Arslan, Şehit Oğlu İle Birlikte Açılış Yaptı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türksat Şehitler Anıtı’nın açılış programına katıldı.

Bakan Arslan açılışı 15 Temmuz’da Türksat’ı korurken şehit düşen Ali Karslı’nın oğlu Bedirhan Karslı ile birlikte yaptı. Bakan Arslan, Türksat şehitleri Ali Karslı ve Ahmet Özsoy’u rahmetle anarak şehit çocuklarının babalarının yolundan gideceklerini söyledi.

Bakan Arslan, “Türksat şehitleri Ali Karslı ve Ahmet Özsoy’un evlatları şehit olmayı göze alarak ’babamızın izinde bu ülkeye hizmet edeceğiz’ dediler. Bu şehit çocuklarının 1 yıl önce belki sadece anne ve babaları vardı ama 1 yıldır 80 milyon yürek onların dedeleri, nineleri, anneleri, aileleri oldu. 250 şehit verdik. Millet olarak helikopter, mermi topların karşısında durduk. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Türksat’ın 15 Temmuz’da çok önemli göreve sahip olduğunun altını çizen Bakan Arslan, “Ahmet Özsoy, Ali Karslı ve değerli gazilerimiz bir şeyi iyi biliyorlardı. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısının vatandaşa doğru erişmesi 80 milyonun doğru bilgilenmesinin çok önemli olduğunu biliyorlardı. Hainler ise bu bilginin erişmemesinin ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Başta Türksat olmak üzere yayınların kesilmesi adına birçok yer seçildi. Hainler bir şeyi hesaba katmamışlardı. Türksat çalışanlarının sadece memur zihniyeti ile değil de görevinin kutsallığının bilinci ile şehadet şerbetini içmeyi göze alabileceklerini, 80 milyonun bir olup meydanlara ineceklerini, kutsal bayrağı geleceğe taşımak, onu göklerden indirmemek, ezanları dindirtmemek uğruna ecdadı gibi gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içmeye gideceklerini hesaba katmamışlardı. Allah 250 şehidimiz başta olmak üzere Ali Karslı ve Ahmet Özsoy’u bize unutturmasın. O gece vatandaşa doğru verinin ulaşmasını ve Cumhurbaşkanı, Başbakan ile erişimin kesilmemesini sağlayan Türksat çalışanlarına teşekkür ediyorum. Geleceğe daha güçlü bir Türkiye bırakmak için gençlerimizi mükemmel yerleştirmemiz gerekiyor. Gururluyuz böyle bir milletin ferdi olmaktan dolayı gururluyuz. 250 şehidin kardeşi olduğumuz için gururluyuz. Hainlerin her zaman hainlik yapacaklarını unutmadan hainlere inat 15 Temmuz’dan sonra durmadık çalışmalarımıza devam ettik” diye konuştu.

Anıtın açılışına; Türksat şehitlerinin aileleri ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da katıldı.

Bakan Arslan açılıştan sonra şehit ailelerine plaket takdim etti.
Kaynak: İHA