Antalya'da '15 Temmuz Ve Demokrasi Sergisi' Açıldı

AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflar ve Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin grafik ve sanat ürünlerinden oluşan sergi, 28 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflar ile Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin grafik ve sanat ürünlerinden oluşan '15 Temmuz ve Demokrasi Sergisi' açıldı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) sergi salonunda açılışı yapılan sergiyle, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin yazdığı destanı anmayı, görsel bir bellek oluşturmayı, bu şanlı direnişi gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladıklarını söyledi.

Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığı uğruna kahramanlıklara imza attığını vurgulayan Ünal, 'Milletimiz, 15 Temmuz gecesinde de bu kahramanlığını tekrar etti. FETÖ'cü darbecilere geçit vermedi. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız ve ibret alacağız.' dedi.

GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar da şehitlerin hatıraları ve gazilerin fedakarlıklarının asla unutulamayacağını kaydetti.

Milletin darbecilere karşı verdiği onurlu direnişi yaşatmak için sergi açtıklarını ifade eden Eravşar, 'Sergideki eserlerden başta grafik ürünleri olmak üzere, sanat ürünlerinin tamamı öğrencilerimizce hazırlanmıştır. O gece yaşananları tanık olarak göstermek üzere fotoğraflar da kullanılmıştır. Bu fotoğrafları bizimle paylaşan Anadolu Ajansı yetkililerine de teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Sergi, 28 Temmuz'a kadar gezilebilecek.
Kaynak: AA