Ankara Büyükşehir Belediyesinin '15 Temmuz' Programı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılında 3 kilometrelik Türk bayrağı ile yürüyüş düzenleyecek Kortej, Kızılay'dan geçerek TBMM'ye kadar yürüyecek. TBMM'deki törenin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buradaki konuşmasının ardından, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki tören ve 16 Temmuz'da Millet Camisi'nde toplu kılınacak sabah namazının ardından Büyükşehir Belediyesince yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın açılışını yapacak Belediye otobüsleri, metro ve Ankaray, 15 Temmuz sabah saat 06.00'dan 17 Temmuz Pazartesi günü sabah saat 06.00'ya kadar ücretsiz olacak

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin 1. yılında 3 kilometrelik Türk bayrağıyla yürüyüş düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin 15 Temmuz anma programı saat 22.00'den itibaren Ulus Meydanı'nda vatandaşların toplanması ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in hitap etmesiyle başlayacak.

Gece yarısı camilerden selaların okunmasının ardından Ulus'tan Kızılay'a doğru yürüyüşe geçilecek.

Büyükşehir Belediyesi, Ulus Meydanı-TBMM-Cumhurbaşkanlığı Külliyesi güzergahında 3 kilometrelik Türk bayrağıyla yürüyüş düzenleyecek. Katılımcılara Türk bayrağı, su, simit, çay ve ışıklı çubuk dağıtılacak.

Öte yandan yol boyunca seyyar tuvaletler kurulacak, metro ve Ankaray istasyonlarındaki tuvaletler de halka açık olacak.

Yürüyüş korteji, Kızılay'dan geçerek TBMM'ye kadar yürüyecek.

TBMM'deki törenin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın buradaki konuşmasının ardından, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki tören ve 16 Temmuz'da Millet Camii'nde toplu kılınacak sabah namazının ardından Büyükşehir Belediyesince yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın açılışını yapacak.

Belediye otobüsleri, metro ve Ankaray 15 Temmuz sabah saat 06.00'dan 17 Temmuz Pazartesi günü sabah saat 06.00'ya kadar ücretsiz olacak.

- Büyükşehir'in kamyon ve otobüsleri şehir turu atacak

Darbe girişimi gecesi darbecilere karşı mücadele veren ve Ankara Büyükşehir Belediyesi personelinin 'tanksavar' olarak kullandığı kamyon, iş makineleri ve otobüsler ile pazar günü öğlen saatlerine kadar şehir turu gerçekleştirilecek.

Konvoy, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri, ASKİ, EGO, Kent Estetiği'ne bağlı kamyon, otobüs ve diğer iş makinelerinin bulunacağı 400 araçtan oluşacak. Konvoydaki araçların üzerinde 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları ve çeşitli pankartlar yer alacak.
Kaynak: AA