Anayasa Komisyonu'nda Tartışma

Anayasa Komisyonu’nda iç tüzük görüşmeleri sırasında tartışma çıktı.

Anayasa Komisyonu’nda iç tüzük görüşmeleri devam ediyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, 23 ve 24. dönemde iç tüzük çalışmalarının yapıldığını belirterek, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın da çalışmalara katıldığını ve Genel Kurul çalışmaları sırasında grup önerileri konusunda, öneriyi veren milletvekilinin beş dakika konuşması konusunda mutabakata vardıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Altay, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın iç tüzük ile ilgili iddialarına cevap vermek istedi. Anayasa Komisyonu Başkan Mustafa Şentop sırasına göre söz vermek istedi. Ama Altay, ısrarla söz almak istedi. Bu arada Altay ayağa kalktı ve iç tüzük kitapçığını sıraya vurmaya başladı.

İtirazlar sonucu Komisyon Başkanı Şentop, CHP Grup Başkan Vekili Altay’a söz verdi. Altay, Elitaş’ın grup önerisi veren milletvekilinin beş dakika konuşması üzerinde anlaştıkları iddiaları üzerine, "Biz TBMM görüşmelerinin başından sonuna kadar çalıştığında da tamamının verilmesi halinde destek vereceğimizi belirttik. ’Tükiye’nin çok önemli konuları var, beş dakikaya ’evet’ dememiz mümkün değil. Grup önerisi veren milletvekili ’on dakika konuşsun’ dediğinizi hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA