AK Partili Tin, 'Denizli'de 15 Temmuz Destanı' Belgesel Filmi Yaptı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Denizli'deki olayları anlattığı belgesel film hazırladı.

Tin, gazetecilere yaptığı açıklamada, belgeselin 1 saat olduğunu, Denizli'de vatandaşların darbecilere karşı nasıl mücadele ettiğini anlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Tin, Ankara ve İstanbul'da yaşanan darbe girişiminin ardından Denizli'deki askeri birlikten çıkan araçların Çardak Havaalanı'na gideceğini bilgisini aldıktan sonra iş makineleri ile yolu kullanıma kapatmalarını, ilçenin ve havaalanın enerji hatlarını kesilerek önlem aldıklarını kaydetti.- 'Yaşananlar unutulmasın'

Çeşitli görseller eşliğinde kendi anlatımlarıyla hazırladığı 'Denizli'de 15 Temmuz Destanı' isimli belgesel filmde o gece kentte vuku bulan hadiseleri ayrıntılı bir şekilde aktarmaya çalıştığını anlatan Tin, Çardak Havaalanı'nda yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

'O gece sabaha kadar Çardak'ta kaldık. Şafağı gördük. Askerlerin silahları bırakması için ikna ettik. En sonunda jandarma komutanı geldi, askerleri aldı, götürdü. O an bizim çok önemliydi. Orada bir şey daha vardı. Ben bir yarbay ile tartıştım. Arkamı dönüp gittiğim sırada, yarbay yanındaki başçavuşa 'o milletvekili Şahin Tin'i vurun' emri verdi. Ama başçavuş bu emri uygulamaya koymadı ve uzaklaşarak gitti. O gece karanlık bir geceydi. Ama sabahında ülkemiz ve milletimiz için aydınlık bir gün oldu. Bizde bu yaşananları unutulmasın diye bir belgesel hazırladık. O geceyi anlatmaya çalıştık.'

Kaynak: AA