AK Partili Köse Açıklaması '15 Temmuz İhanetini Unutmayacağız'

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, 15 Temmuz şehitlerinin acısının ve milletin sergilediği kahramanlığın hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

AK Partili Köse Açıklaması '15 Temmuz İhanetini Unutmayacağız'
AK Parti MKYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse, 15 Temmuz gecesi halkın adeta yeni bir destan yazdığını kaydetti.

Köse, "Terör örgütü FETÖ üyesi hainlerin millete ait silahları millete karşı çevirdi. Bu kalkışma aslında bir darbe değil, bir işgal hareketiydi. Amaç hükümet değil, Türkiye Cumhuriyeti’ydi" dedi.

İşgali sokaklara inen milyonların engellediğini belirten Milletvekili Köse, "15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen, tanklardan ve uçaklardan atılan bombalara göğsünü siper eden halkımız, ikinci bir kurtuluş mücadelesi verdi. Pensilvanya’dan aldıkları talimatla, halkımızın üzerine kurşun yağdıran alçaklar, 250 vatandaşımızı şehit ederken, 2193 vatan evladını da gazi etti. Ülkemizin bağımsızlığı için şehadet şerbetini içen şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet borçluyuz" diye konuştu.

15 Temmuz’un; milletin kanıyla ve canıyla yazdığı milli direniş destanı olduğunu vurgulayan Köse, "Kurtuluş Savaşı’nda bile kurşun sıkılmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi, o gece bu hainler tarafından bombalandı. 15 Temmuz günü vatandaşımız ülkesine, devletine, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmak, çocuklarımıza bağımsız ve güçlü bir Türkiye bırakmak için meydanlara indi. Halkımızın sergilediği bu kahramanlık, milletin üstünde bir gücün olmadığını tüm dünya gösterdi" ifadelerini kaydetti.

15 Temmuz’un ülke için çok önemli bir kırılma noktası olduğunu ifade eden Köse, "Halkımızın sergilediği kahramanlık, vatanına ve demokrasiye sahip çıkmadaki kararlılığı sayesinde, artık hiç yapı, gücünü hangi ülkeden alırsa alsın hiçbir örgüt, ülkemizi bölmeye, darbe girişimlerine cesaret edemeyecektir. Türkiye, milletten aldığı güçle oluşacak iktidar sayesinde büyümeye, gelişmeye devam edecektir" dedi.

15 Temmuz’un unutulmayacağını sözlerine ekleyen Milletvekili Mustafa Köse, "15 Temmuz’un yıldönümü dolayısıyla bir haftadır çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Şehitlerimizin ailelerini ve gazilerimizi ziyaret ettik. Mevlid-i Şerifler okuttuk. Paneller düzenledik. 15 Temmuz günü de tüm yurtta halkımız bir yıl önceki ruhla meydanlarda olacak. Tüm halkımızı bu akşam Türk bayrakları ile meydanlara inmeye, bu milli diriliş gününü unutmamaya ve unutturmamaya davet ediyorum" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA