AK Partili Gündoğdu Açıklaması 'Darbecinin İyisi Kötüsü Olmaz; Tamamı Lanetlidir'

15 Temmuz Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında AK Parti Ankara Milletvekili TBMM Meclis İdare Amiri Ahmet Gündoğdu Giresun’un Şebinkarahisar ilçesine geldi.

AK Partili Gündoğdu Açıklaması 'Darbecinin İyisi Kötüsü Olmaz; Tamamı Lanetlidir'
İlçede düzenlenen etkinliklere katılan Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, “Terörle mücadelede ve darbeyle mücadelede kenetlenmeliyiz. Darbecinin iyisi kötüsü olmaz tamamı lanetlidir" dedi.

15 Temmuz gecesi olağanüstü bir günü yaşadıklarını ama olağan üstü bir destanı da hayata geçirdiklerini belirten Gündoğdu, “Hazreti Ali Efendimiz, düşmanın en tehlikelisi sizden gözüküp de sizden olmayandır buyuruyor. Onu da hafızlık yapmış bir hain şehit etmişti. Dolayısıyla cemaat, asker gibi kavramları özenle seçelim. Cemaat kisvesine bürünmüş ve askerimizin elbisesini giymiş hainler dersek bunların vatandan da dinden de uzak olduğu gerçeği ile yüzleşmiş oluruz. Nasıl cemaat olabilir, nasıl Müslüman olabilir, nasıl vatan sevgisini taşıyor olabilir. Bir insanın ölümü kainatın ölümüdür diyen bir dinin mensubu insanlara tanklardan tüfeklerden uçaklardan top, mermi yağdırabilir mi? İşgal kuvvetlerinin bile hedef almadığı o meclisi hedef alabilir mi?" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Gündoğdu, "450 km yürümek yerine o gece 45 metre yürüyüp de tankın üzerine çıksaydınız bu millete daha büyük iyilik yapmış olurdunuz. Altını çizerek söylüyorum. O gece AK Parti olarak Meclis Başkanımızın, bizlerin çağrısına icabet ederek meclise gelen CHP Milletvekilleri, MHP Milletvekilleri sabaha kadar destan yazmıştır. Milletin iradesine sahip çıkmıştır ancak sayın Devlet Bahçeli, ’Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti kızgınlığım vatan sevgisinden üzerine çıkarsa vatana kötülük yapmış olurum’ gerçeğini o gece gördü. ve bugüne kadar referanduma omuz vermek dahil terörle, darbeyle mücadeleye destek verdi. Ama o gece ayakta alkışladığımız Cumhuriyet Halk Parti Milletvekillerinin maalesef Yenikapı’dan sonraki adımları ona uygun olmamıştır. Elbette burada siyaset yapacak değilim ama ey sayın Kılıçdaroğlu, o gece kahramanca milletvekillerinizi gönderdiniz, birlikte meclisi çalıştırdık, ne oldu sonradan da sırtını PKK’ya dayayan HDP’lilerle İstanbul yürüyüşünde kol kola girdiniz. Ne oldu da FETÖ’nün avukatlığını yapmaya başladınız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA