Adana'da 2 Polisin Şehit Edilmesine İlişkin Davada Karar

Terör örgütü PKK mensubu oldukları öne sürülen 4 sanıktan ikisine 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl 6'şar ay, birine de 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Adana'da 2 polis memurunu şehit ettikleri ve terör örgütü PKK mensubu oldukları iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan ikisi 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl 6'şar ay, biri de 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, diğer sanığın dosyası ise ayrıldı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Vedat Bayram ve Serhat Güzel ile başka bir suçtan cezaevinde bulunan Y.B. (17), Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz sanık Bedri Kavak ve avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Daha önce Türkçe savunma yapan sanıklar Bayram ve Güzel, Kürtçe savunma yapmak istediklerini bildirdi. Bunun üzerine duruşmaya çağrılan iki tercüman, sanıkların anlaşılmaz şekilde Kürtçe konuştuklarını belirterek söylediklerini anlamadıklarını belirtti.

Mahkeme Başkanı ise sanıkları daha önce Türkçe savunma yaptıklarını hatırlatarak uyardı. Bayram ve Güzel uyarılara rağmen Kürtçe savunma yapmakta ısrar edince diğer sanıkların savunmalarına geçildi.

Diğer iki sanık, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, Bayram ve Güzel’i 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek, öldürmeye teşebbüs etmek, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütünün propagandasını yapmak, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etmek' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 22 yıl 6’şar ay hapis cezasına mahkum etti. Sanık Bedri Kavak'a ise 'silahlı terör örgütüne yardım etmek suçundan' 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

'Silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan başka bir davada da yargılanan Y.B'nin dosyası ise birleştirilmek üzere İstanbul'a gönderildi.

Geçen yıl 28 Eylül'de, Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi'nde görevli polis memurları Süleyman Çakır (39), Bircan İlhanlı (48) ve İsa Doğan (53), Özel Güney Hastanesi otoparkından ana yola çıktıkları sırada silahlı saldırıya uğramış, Çakır ve İlhanlı şehit olmuş, Doğan ise saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Sanıklar hakkında, 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, mala zarar vermek, terör örgütünün propagandasını yapmak, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet etmek' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 48'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA