'15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Etkinlikleri Devam Ediyor

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliği düzenlendi.

'15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Etkinlikleri Devam Ediyor
Erzincan İl Müftülük Konferans Salonunda Anadolu İmam Hatip ve Erzincan Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Albay Sebahattin Türker, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yaptığı konuşmada; haçlı zihniyetinin bugüne kadar birçok ihanetle karşı karşıya kalan bu millete saldırmaya kalkıştıklarını belirterek, başaramadıklarını ve başaramayacaklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından program, “Darbeden Demokrasiye” konulu sinevizyon gösterisi ve 15 Temmuz konulu yarışmalarda dereceye giren hikâye ve şiirlerin okunmasıyla devam etti. Program, Anadolu İmam Hatip Lisesinin hazırlamış olduğu Şehitler ve Ömer Halis Demir konulu konulu piyes ve tiyatro gösterisi ile son buldu.
Kaynak: İHA