15 Temmuz Destanını Yeniden Canlandırdılar

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz Kahramanları ve Şehitleri” temalı tiyatro, şiir ve resim yarışmasında birinci olan eserler yeniden Balıkesirlilerle buluştu.

15 Temmuz Destanını Yeniden Canlandırdılar
“15 Temmuz Kahramanları ve Şehitleri” temalı tiyatro, şiir ve resim yarışmasında birinci olan eserler yeniden Balıkesirlilerle buluştu. Etkinlikte Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Gecenin Yıldızları” adlı tiyatro oyunu büyük alkış aldı. Salih Tozan Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın konuşması ile başladı.

Yıldız konuşma öncesi kendisinin de aralarında bulunduğu ekip tarafından terör şehidi Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün hayatının konu edildiği video gösterisi sundu. Yıldız daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yıldız’ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“15 Temmuz güçlü bir liderin çağrısı ile güçlü bir milletin dirilişinin gerçekleştiği gündür”

15 Temmuz’un milletine inanmış bir lider ile liderine inanmış bir milletin yazdığı bir destan olduğunu söyleyen Başkan Uğur, “Türk milletinin feraseti ve liderinin cesareti ile 15 Temmuz günü hainlerin tuzakları yerle bir olmuştur. Ölümü öldürerek, şahadet şerbetini kutsal kabul eden bu aziz millet 15 Temmuz akşamı liderinin çağrısına sessiz kalmayarak demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe sahip çıkmıştır. 15 Temmuz güçlü bir liderin çağrısı ile güçlü bir milletin dirilişinin gerçekleştiği gündür. O gece milletimiz sayısız destanlar yazarak tarihin altın sayfalarına önemli bir not düşmüştür. Her ne olursa olsun bu aziz millet asla esareti kabul etmeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Söz konusu vatan olduğunda tarihin bize vermiş olduğu sorumluluğu yerine getirmekten Türk Milleti olarak hiçbir zaman geride durmadık. Dün Çanakkale’de cepheden dönmeyi nasıl düşünmediysek bugün 15 Temmuz’da tankların karşısına dikilmekten, mermilerin karşısında dimdik durmaktan, meydanları boş bırakmaktan asla geri durmadık. Milli iradeyi hakir gören, millete tepeden bakan, millete kurşun sıkan, meclise bomba atan bu illetler o gece zillete mahkum oldular. Kahraman Türk ordusunun ve devletin kurumlarının içerisine yıllardır sızmaya çalışan hain FETÖ terör örgütünü milletimiz bozguna uğratmıştır” diye konuştu.



Balıkesirlilerin 15 Temmuz darbe teşebbüsü karşısında gereken duyarlılığı göstererek, gece boyunca valilik önünde toplanıp, devlete destek ve bağlılıklarını en güçlü şekilde ortaya koymalarının da takdir ve şükranla karşılandığını belirten Vali Ersin Yazıcı, "Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Halkımızın bir bütün olarak dişini, tırnağına takarak, çok zor şartlarda 15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan FETÖ saldırılarına karşı Türkiye’nin dört bir yanında verdiği mücadele, tarihin en anlamlı, kahramanca direnişlerinden biridir. Ülke tarihimizin en alçak darbe teşebbüslerinden biri olan bu hain eylem, milletimizin, güvenlik güçlerimizin, cesur duruşu yanında, sizin gibi kara gün dostlarımızın desteğiyle boşa çıkarılmıştır. Türk halkı, ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine izin vermeyecektir. Allah 15 Temmuz’u bir daha bu millete yaşatmasın." dedi.

Kaynak: İHA