15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Paneli

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayrancı:'Türk milletine bu prangayı vurmak isteyenler tamamıyla yabancı güdümünde hareket etmiştir. Fakat milletimizin dirayeti, şehadete su içer gibi, sevgiliye kavuşur gibi gitmesi neticesinde engellenmiştir'

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı,'Türk milletine bu prangayı vurmak isteyenler tamamıyla yabancı güdümünde hareket etmiştir. Fakat milletimizin dirayeti, şehadete su içer gibi, sevgiliye kavuşur gibi gitmesi neticesinde engellenmiştir.' dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından 100. Yıl Kültür Merkezi'nde Rektör Prof. Dr. Ayrancı moderatörlüğünde 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Paneli düzenlendi.

Panelde konuşan Ayrancı, bir yıl önce yaşanan hain darbe girişiminin Türkiye'yi nerelere sürükleneceğini anlamaya çalışacaklarını söyledi.

Panelde, 15 Temmuz darbe girişimini siyasi, sosyolojik yönden ele alacaklarını belirten Ayrancı, 'Bu hain darbe girişiminden söz ederken, bir üniversite olarak olayı ele almaya niyetlendik. Ben buraya bir üniversite rektörü olarak çıktım. Çünkü biz, bu girişimi nasıl lanetlediğimizi kurumsal olarak göstermek anlamında buraya geldim. Bu girişimin sosyolojik zeminini, siyasi bağlantılarını veya hangi merkezden talimat alarak bu milleti bu badirelere sürüklemeye çalıştığını değerlendireceğiz.' diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin yabancı unsurların eliyle gerçekleştirildiği ifade eden Ayrancı, şunları kaydetti:

'Türk milletine bu prangayı vurmak isteyenler tamamıyla yabancı güdümünde hareket etmiştir. Fakat milletimizin dirayeti, şehadete su içer gibi, sevgiliye kavuşur gibi gitmesi neticesinde engellenmiştir Bu olaydan çıkartılacak dersler var. Bakın bu Pensilvanya'daki zat, kendi yetiştirdiği nesli sevmiyor. Hala kendisinin bir tehdit olduğunu ileri sürüyor. Karşıda bir tehdit varsa buradaki devlet kendini koruma refleksiyle ona vurmak zorundadır. Madem ki kaybettin, madem ki maşa olduğunu anladın, neden çıkmıyorsun oyundan? Hala gün veriyorlar. Biz yıllardır takip ederiz bu verdiği tarihleri ve hiçbiri tutmamıştır. Fakat o hain ne yapıyor? Bir güruhu sahte rüyalarla canlı tutmaya çalışıyor. Kaybettiği halde neden hala oyundan çıkmıyor? Çünkü kendi ipleri kendisinde olmadığı için koskoca bir millete ve İslam alemine zarar veriyor. Allah bu memlekete, bu millete ve devletimize zarar vermesin.'

Daha sonra Doç Dr. Gürbüz Özdemir, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akyol ve Yrd. Doç. Dr. Hakkı Kalaycı, katılımcılara 15 Temmuz darbe girişimi hakkında sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: AA