Van'da Akıllı Kart Dönemi Başlıyor

Van Büyükşehir Belediyesince toplu taşıma araçlarında kullanılacak Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) akıllı kartın donanım ve altyapı çalışmalarına başlandı.

Toplu taşımada akıllı kart uygulamasına geçmek için yoğun çalışma yürüten belediye, uygulamayla kredi kartı ve mobil ödeme (NFC) gibi çağın teknolojisinden yararlanılmasını sağlayacak.

Ayrıca sistem sayesinde araçların mobil takibi yapılacak, kural ihlalleri belirlenecek, yakıt tasarrufu sağlanacak.

Araç içi güvenlik, yolcu ve sürücü ilişkilerinde analiz, ulaşımla ilgili denetimler de hedefler arasında yer alıyor.

Öte yandan sistem verimli ve verimsiz hatların belirlenmesini de sağlayacak.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, sistemin kurulmasıyla kent ulaşımında ciddi değişimler yaşanacağını kaydetti.

Uygulamanın öngörülen süreden önce hizmete hayata geçirileceğini anlatan Yalçın, 'Türkiye genelinde 61 ilde, yurt dışındaysa 10 bölgede hizmet veren deneyimli bir firmayla anlaşmaya vardık. Yıllardır hizmet konusunda sıkıntıları olan kentimiz, en güzeli hak ediyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet alanında çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Ulaşım konusunda ciddi bir projeyi hayata geçiriyoruz. Vatandaş bu sistem sayesinde toplu ulaşım konusunda rahata kavuşacak. Akıllı bilet, Van için hayırlı uğurlu olsun.' diye konuştu.

Kaynak: AA