'Uzaktan Öğrenme Ve Materyal Geliştirme Konferansı'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Uzaktan Öğrenme ve Materyal Geliştirme Konferansı' İstanbul'da başladı.

Yarın sona erecek konferansın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım, örgün ve halk eğitimlerin önemini anlatarak, halk eğitim merkezlerinin çok iyi hizmetler yaptığını kaydetti.

Evden çalışmanın yaygınlaşmasıyla uzaktan eğitimin öneminin artacağını vurgulayan Yıldırım, 'Ona göre insan yetiştirilmeli ve programlarımızı yeniden düzenlemeliyiz.Bu konuda genel müdürlüğümüzün çalışmaları var.' dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Eğitim Sektörü Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı da 2006'da Türkiye'nin AB Yeterlilikler Çerçevesi'nin tarafı olmayı kabul etmekle çok önemli reformlar gerçekleştirdiğini, bu reformlardan birinin de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün kurulması olduğunu anımsattı.

Balcı, 'Bir insanın ömür boyu öğrendiği bilgi ve becerilerin yaklaşık 90'ından fazlası hayat boyu öğrenimden elde ediliyor. Bireyi mezun olduğu bilgi ve becerilerle bırakamayız çünkü sanayi, teknoloji, sektör hızlı bir değişim gösteriyor bu sektörle ilgili çalışan insanlarımızın bu değişime ayak uydurmaları gerekiyor.' dedi.

Konferans açılışından önce düzenlenen 'Hayat Boyu Öğrenen bir Türkiye' temalı kısa film yarışması ödül töreninde birinciliği 'Öğrenme Maratonu' adlı filmle Ali Ünlü, ikinciliği 'Hayat Büyük Bir Okuldur' filmi ile Hakan Akyüz, üçüncülüğü ise 'Hayat Boyu Sev' isimli filmle Vasıf Koçer aldı.

Sunumlar, panel ve atölye çalışmaları yapılacak konferansta, sığınmacıların eğitim öğretimine yönelik yaklaşımlar da ele alınacak.

Kaynak: AA