Tosya'da, Yangına Müdahale Tankerleri Dağıtıldı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 4 köye yangın söndürme tankeri verildi.

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü'nde gerçekleşen tanker dağıtımında konuşan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya'nın ekmeğini ormandan yiyen bir ilçe olduğunu söyledi.

Pişkin, şunları kaydetti:

'Ormanlar sadece Tosya için değil, ülke için millet için milli servet. Onlar bizim canımız, ciğerimiz. Gerçekten vücudun akciğerleri neyse, ormanlarda öyle öneme sahip. Haliyle en küçük bir fidan dahi zayi olmasın diye bütün gayretimizi gösteriyoruz. Olası bir yangın tehlikesine karşı, biz gelene kadar köy muhtarlarımızın ve köylülerimizin ilk müdahale edebilmesi ve en azından yavaşlatarak kontrol altına alabilmesi için güzel bir uygulama.'

Tosya Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı ise 'Bugün, Ahmetoğlu, Bayat, Gökçeöz ve Çukur köylerine toplam 4 adet yangın söndürme tankerini dağıtıyoruz. Daha önce 28 köyümüzde tanker dağıtmıştık. Bugünkülerle birlikte toplam 32 köyümüze yangına ilk müdahale tankeri dağıtmış olduk. Hayırlı uğurlu olsun.' diye konuştu.

Programa Tosya Belediye Başkan Vekili Orhan Cığa, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş ve köy muhtarları katıldı.

Kaynak: AA