TOKİ Konutlarının Kura Çekiliş Tarihi Belli Oldu

Adıyaman’da TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 472 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi için gerçekleşecek kura çekiminin tarihi açıklandı.

TOKİ Konutlarının Kura Çekiliş Tarihi Belli Oldu
Adıyaman’ın Besni ilçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yapımı gerçekleştirilen Sosyal Konut Projesi kapsamında Besni Kayaardı bölgesinde yapımı tamamlanan ve 2+1 nitelikte olan 472 adet konutun hak sahiplerini ve konutlarını belirlemek üzere gerçekleştirilecek kuranın 28 temmuz Cuma günü yapılacak. Kura ile ilgili Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, “Besni’de ikamet eden alt gelir grubu için yapılan TOKİ konutlarının hak sahipliği ve konut belirleme kura çekiliş tarihi belirlendi. Kura çekilişi 28 Temmuz 2017 Cuma günü saat 14.00’te Kapalı Spor Salonunda yapılacak. Besni halkına hayırlı olsun" dedi.

27 yıl vadeli olarak aylık 100 TL’lik taksitlerle ödenecek olan konutlar, 102.354 metrekare üzerine yapıldı. Yaklaşık 40 Milyon TL’ye mal olan konutların başvuru süresi geçtiğimiz Ekim ayında sona ermişti. 2 bin 147 kişinin başvurduğu TOKİ konutlarında çoğunun şartlarının uymaması nedeniyle yapılan incelemeler sonucunda bu rakam bin 200 kişiye inmişti.

2+1 olarak planlanan konutlara ek olarak bölgeye 24 derslikli ilköğretim okulu, ticaret merkezi ve 300 kişilik cami yapılıyor.
Kaynak: İHA