TİKA, 15 Temmuz Şehidinin Adını Cibuti'de Yaşatacak

TİKA, 15 Temmuz şehidi Başkomiser Sağır’ın adını Cibuti'deki Balbala Kadın Meslek Eğitimi Merkezi Ek Hizmet Binasına verdi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Cibuti’de inşa edilen Balbala Kadın Meslek Eğitimi Merkezi Ek Hizmet Binasına 15 Temmuz şehidi Başkomiser Zeynep Sağır’ın ismi verildi.

TİKA'dan yapılan açıklamada, yapımı gerçekleştirilen “Balbala Kadın Meslek Eğitimi Merkezi Şehit Baskomiser Zeynep Sağır Ek Hizmet Binası” Cibuti Hükümeti Kadın ve Aile İşleri Bakanı Moumina Houmed Hassan, Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Sadi Altınok, Cibuti TİKA Program Koordinatörü Mikail Taşdemir ile diğer birçok yetkilinin katıldığı resmi törenle hizmete açıldığı belirtildi.

Büyükelçi Altınok, törende yaptığı açıklamada, FETÖ darbe girişimi gecesinde Türk halkının göstermiş olduğu cesur ve kararlı mücadelesini vurgulayarak, malum gecede şehit olan bir kadın polisin isminin, kadın meslek edindirme merkezinde uzun yıllar yaşatılmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Altınok, bu kapsamda Cibuti devletinin sağlamış olduğu duyarlılık ve hain geceden itibaren göstermiş oldukları desteklerden dolayı Cibuti hükümetine ve halkına bir kez daha şükranlarını iletti.

Merkezden mesleki eğitim alan kursiyerlerin önce aile ekonomisine daha sonra Cibuti'nin kalkınmasına katkı sağlayan bireylere dönüşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti aktaran Altınok, TİKA’nın Cibuti’de kısa sürede çok önemli çalışmalara imza attığını, yapılan çalışmalar ve iş birliğinden dolayı çok memnun olduğunu dile getirdi.

Cibuti Kadın ve Aile İşleri Bakanı Hassan da TİKA sayesinde gerçekleştirilen proje ve faaliyetlerden, hem hükümet hem de Cibuti halkı olarak çok memnun olduklarını ifade etti.

Bakan Hassan, inşa edilen ek hizmet binasının meslek edindirme kapsamında bir çok faydalı işe imza atacağını, modern ve daha temiz ortamda verilecek olan eğitimlerle, Cibutili kadınların, mesleki anlamda ilerleme kaydedeceğini bildirdi.

Türk halkına ve devletine müteşekkir olduklarını belirten Hassan, FETÖ’nün düzenlediği hain darbe girişiminden dolayı büyük üzüntü duyduklarını fakat Türk milletinin kararlı, onurlu ve mücadeleci duruşuyla hem demokrasilerine sahip çıktıklarını hem de hain darbeyi bir gecede önlemeyi başardıklarını vurguladı.

Hasan, bu vesile ile hain darbe karşısında her zaman Türk milletinin ve devletinin yanında olduklarını, Türk halkının üzüntülerini paylaştıklarını vurgulayarak hain darbe girişimi gecesi şehit olan Başkomiser Zeynep Sağır isminin anılan merkeze verilmesini uygun gördüklerini, böylece şehidin isminin uzun yıllar merkezde yaşatacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA