Teröristlerin Kullandığı Köprüyü Yıkıp Vatandaşa 5 Köprü Yaptı

Van’ın Çatak ilçesinde PKK’lı teröristlerin geçiş için kullandığı Körüklü Vadisi girişinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde yıktırılan demir köprünün malzemeleriyle farklı mahallelerdeki 5 köprü yenilendi.

Teröristlerin Kullandığı Köprüyü Yıkıp Vatandaşa 5 Köprü Yaptı
Çatak ilçesi Körüklü Vadisi girişine DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl 450 bin lira harcanarak yapılan köprü, bir ay önce Çatak Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül tarafından teröristlerin geçiş güzergâhı olduğu gerekçesiyle yıktırıldı. Yıktırılan köprünün malzemeleriyle Cumhuriyet, Adnan Menderes ve Bahçelievler mahallelerindeki 5 köprü yenilenip genişlettirildi.

Yenilenen ve genişletilen köprüler vatandaşların hizmetine girerken, Cumhuriyet Mahallesi’nde Çatak Deresi üzerindeki köprüye ise 14 Nisan 2017’de Kaçit Mahallesi yolunda PKK’lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcını infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen güvenlik korucusu Kasım Sancar’ın ismi verildi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Akgül, şehit Sancar’ın isminin böyle yaşatılacağını belirterek, "Körüklü Köprüsünü güvenlik gerekçesi ile kaldırmaya, taşımaya karar verdik. Çünkü bu köprü direkt teröristlerin talimatı ile yapılmış bir köprüydü. Yerleşim alanı yok, hiçbir vatandaşımız yaşamıyor. Sadece teröristlerin rahatı ve fotoğraf çekmelik köprü yapmışlar. Bizde bu milletin hakkı olan köprüyü söküp merkeze taşıyarak beş köprümüzün güçlendirilmesi ve çevre düzenlemesi şeklinde tüm parçalarını kullandık. Onarımını yaptığımız köprülerden birinin adına da şehidimizin adını verdik. Böylece milletin parasını israf etmeden yine millet için kullandık. Bizim amacımız teröriste değil; vatanını, milletini seven halkımıza hizmettir” dedi.

Kaynak: İHA