Suşehri'nde Gümüş Kazaziye Örücülüğü Kursu Açıldı

Suşehri ilçesinde gümüş kazaziye örücülüğü kursu açıldı.

Suşehri Kaymakamlığı öncülüğünde Halk Eğitim Müdürlüğünde açılan kursu ziyaret eden Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu, kurs öğreticisi Ayşe Yıldırım’dan bilgi aldı.

Gümüş kazaziye örücülüğünün tarihçesi hakkında Uzunoğlunu bilgilendiren Yıldırım, 'Bu sanat Lidyalılar'dan kalma 3 bin 200 yıllık bir sanattır. En iyi kazaz ustasının Kanuni Sultan Süleyman olduğu bilinmektedir. Halen bu sanat ülkemizde Trabzon ili ve çevresinde devam ettiriliyor ve bayanlar için iyi bir kazanç kapısı.' dedi.

Kursiyerlere başarılar dileyen kaymakam Uzunoğlu, 'Amacımız açılan kursta bayanların bu sanatı öğrenip, bundan gelir elde etmeleri sağlamaktır. Kültür bakanlığı devlet sanatçısı Ayşe Yıldırım tarafından verilen bu kursumuz 15 Ağustos 2017 tarihine kadar sürecek, bitiminde tekrar aynı branşta yeni kurs açılacaktır. Kursumuza katılan 17 kursiyerimiz kursu bitirdiklerinde sertifika alarak usta öğretici olabilecekler.' diye konuştu.

Uzunoğlu, unutulmaya başlamış mesleklerin canlandırılması gerektiğine işaret ederek, bu tür kursların önemli olduğunu vurguladı.

Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu'na ziyaretleri sırasında ilçe Milli Eğitim Müdürü Lokman Bulut eşlik etti.

Kaynak: AA