Şehitkamilli Öğrencilerden 15 Temmuz Beraberliği

Şehitkamil Belediyesi sosyal tesisleri okuma salonlarında eğitim gören ve yaz dönemi boyunca Kur’an-ı Kerim eğitimi gören gençler, 15 Temmuz Darbe Girişimi esnasında şehit olan vatandaşlar için dualar okuyarak duygulu anlar yaşadılar.

Şehitkamilli Öğrencilerden 15 Temmuz Beraberliği
Şehitkamil Belediyesi Başak Konakları Sosyal Tesisi Okuma Salonunda Kur’an-ı Kerim öğrenmenin heyecanını yaşayan öğrenciler, 15 Temmuz darbe gecesi Kurs hocalarıyla birlikte video slayt şeklinde izlediler. Daha sonra, öğrenciler 15 Temmuz şehitleri için Kur’an-ı Kerim okuyarak, hatim indirdi. Yapılan hatmin ardından öğrenciler hocalarının nezaretinde dua edildi.

"Öğrencilerimize birlik ve beraberlik duygusunu aşılıyoruz"

Şehitkamil Belediyesi Okuma Salonları Koordinatörü Hüseyin Savaş Kılıç, “Yaz tatili münasebetiyle eğitim ve öğretime Kur’an-ı Kerim kursu ile devam ediyoruz. Yaklaşık 10 gündür öğrencilerimize 15 Temmuz Darbe girişimini anlatmaktayız, o gece şehit olan vatandaşlarımız için Kur’an-ı Kerim okundu, hatimler indirildi. Bugün de öğrencilerimizle birlikte hatim duasını gerçekleştirdik. Burada öğrencilerimize sadece 15 Temmuz gecesi yaşananları değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik duygusunu da aşılamaya çalıştık. Gösterdiğimiz slaytlarla, filmlerle ve anlatımlarımızla şuan çocuklarımız şunun farkındalar. Bugün buradaysak, 15 Temmuz gecesi seve seve canları feda eden şehit kardeşlerimiz ve meydanlara inen halkımıza borçluyuz. Allah onlardan ebeden razı olsun. Biz bunun bilincindeyiz ve istiyoruz ki bütün milletimiz de bu bilince vakıf olsunlar” dedi.

"15 Temmuz şehitlerimize borçluyuz"

15 Temmuz şehitleri için hatim indirdiklerini dile getiren kursiyerlerden Abdullah Tanrıkulu, “Okulların tatil olmasıyla birlikte yaz tatilimizi değerlendirmek adına Şehitkamil Belediyemizin açmış olduğu okuma salonuna gelerek, Kur’an-ı Kerim kursuna katılıyoruz. Çok şükür Kur’an-ı Kerim’i okuyorum Bugün de 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde, şehit edilen büyüklerimiz için hatim indirdik, dua ettik. 15 Temmuz halkımıza ve milletimize yapılan çirkin bir darbe girişimidir. Fakat halkımız birlik ve beraberlik duygusuyla darbe girişimini önlemiştir. Bugün bizler burada rahat bir şekilde eğitim alıyorsak, bunu 15 Temmuz şehitlerimize borçluyuz. Allah onlardan razı olsun. Bizlerde bugün onların evlatları olarak, onlara dua ediyoruz. Rabbim yaptığımız hatimleri ve duaları kabul etsin. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA