Patronlar Dünyasından Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği'ne Ziyaret

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Türkmenistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiğine ziyaret gerçekleştirdi.

Patronlar Dünyasından Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği'ne Ziyaret
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Türkmenistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğine yapmış olduğu ziyarette Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Işankuli Amanlyev ile görüşerek Türkiye ile Türkmenistan arasında ekonomik ve ticari ilişkileri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Türkmenistan Ankara Büyükelçiliğine yapmış olduğu ziyarette, "Türkiye ile Türkmenistan arasında çok güçlü ekonomik ve ticari ilişkilerimiz var. Bu mevcut ilişkilerimiz önümüzdeki yıllarda yükselerek devam edecektir. Türkmenistan her geçen gün büyüyen ekonomisiyle çağdaş demokratik insan haklarına saygılı hukuk devleti yönetim sistemiyle istikrarlı bir ülkedir ve bu özelliği yatırımcılara İş Kadınlarına İş Adamlarına güven vermektedir. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu yönetim kurulu olarak Türkiye Cumhuriyeti ile Türkmenistan Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimizin güçlenmesi için her türlü çalışma yapmaya hazırız" diye konuştu.

Türkmenistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Işankuli Amanlyev kabulde yapmış olduğu konuşmasında, "Öncelikle Türkmenistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğine yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti ve Türkmenistan Cumhuriyeti dost ve müttefik ülkelerdir. Türkiye halkı ve Türkmenistan halkı kardeş halklardır Türk İş Kadınları İş Adamları yatırımcılarının Türkmenistan’a yatırım yapmalarından büyük bir memnuniyet duyarız" dedi.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un önümüzdeki günlerde Türkiye Cumhuriyeti ile Türkmenistan Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla Türkmenistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin organizasyonuyla Türkmenistan Cumhuriyeti bir ziyaret gerçekleştireceği kararlaştırıldı.
Kaynak: İHA