Normal Eğitim İçin İki Okulun Binası Değişiyor

Adıyaman Tekel 75. Yıl İlkokulu ile Yeşilyurt Ortaokulu yer değişikliği yapacak.

Normal Eğitim İçin İki Okulun Binası Değişiyor
Mehmet Akif Mahallesindeki Adıyaman Tekel 75. Yıl İlkokulu ile Yeşilyurt Mahallesindeki Yeşilyurt Ortaokulunun hizmet binaları değişecek İkili eğitim veren Tekel 75. Yıl İlkokulu’nun tekli eğitime geçmesi için Yeşilyurt Ortaokulu ile bina değişikliği yapılması için Valilik karar aldı.

Alınan bu karar sonrasında Tekel 75. Yıl İlkokulunda okuyan öğrenci velileri okul değişmesin diye duruma tepki gösterdi. İmza toplayan öğrenci velileri ile Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, okul salonunda bir araya geldi.

Veliler okullarının değişmesini istemediklerini, değişmesi halinde öğrencileri okula göndermeyeceklerini dile getirdiler. Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise, yapılan işlemin öğrencilerin yararına olduğunu kaydetti.

Mete Kızılkaya, “Tekel 75. Yıl İlkokulu 20 derslikli olup, bin 100 öğrenci eğitim görmektedir. Bu okulumuzda sabah ve öğlenci olmak üzere ikili eğitim yapılıyor. Tekli eğitime geçmesi için 400 metre ileride ki 40 derslikli Yeşilyurt Ortaokulu ile yer değişikliği yapılması gerekiyor. Bu işin geri dönüşü yok. İkili eğitimde sabah çocuklar çok erken okula geliyor. Akşamda hava karardıktan sonra okuldan çıkıyor. Bunu önlemiş olacağız. İlkokul çocuklarının o saatte dışarıda olmaları doğru değil. Velilerden imza toplanmıştı, onlara durumu açıkladık” dedi.

Kaynak: İHA