Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması

'Vatan ve bayrak için şehit olmak bizim için kayıp değildir. Onlar bu ülkenin çimentosunu daha da güçlendirir' 'Elinizde hangi silah olursa olsun, hangi planı yaparsanız yapın, haksız olduğunuz sürece bu ülkenin halkı karşısında bir mesafe alabilmek başarıya ulaşabilmek mümkün değildir. Biz 15 Temmuzları unutmayacağız, unutturmayacağız' 'Eğer bugün Türkiye'de her alanda bir başarı varsa bu eğitime borçlu ama o başarı istediğimiz seviyeye gelmediyse oradaki eksikliğin de eğitimden olduğunun bilincindeyiz'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Vatan ve bayrak için şehit olmak bizim için kayıp değildir. Onlar bu ülkenin çimentosunu daha da güçlendirir.' dedi.

Yılmaz, Türkiye Maarif Vakfının Bolu Abant Tabiat Parkı'ndaki bir otelde düzenlediği Yıllık İstişare Toplantısı'nın açılışına katıldı.

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Türk milletinin yedi düvele ve onun piyonlarına, bir, beraber ve omuz omuza olduğu takdirde aşamayacağı hiçbir engel olmadığı mesajını verdiğini söyledi.

Yılmaz, Türk millerinin silahsız dahi olsa, kendisine güç verenlerin gücünün milletin imanı, inancı ve kararlılığı karşısında yerle yeksan olduğunu herkese gösterdiğini vurgulayarak, '15 Temmuz'un en önemli mesajı, bundan sonra tekrar böyle bir faaliyette bulunmak isteyenlere verilmiş en güzel mesajdır. Elinizde hangi silah olursa olsun, hangi planı yaparsanız yapın, haksız olduğunuz sürece bu ülkenin halkı karşısında bir mesafe alabilmek, başarıya ulaşabilmek mümkün değildir. Biz 15 Temmuzları unutmayacağız, unutturmayacağız. İnşallah nesilden nesle bu aziz milletin canı ve kanı pahasına vermiş olduğu mücadeleyi aktaracağız ki, bu şuurla bu bilinçle evlatlarımız yetişsin.' şeklinde konuştu.

Türk evlatlarına, vatanın, milletin, hakkın, hukukun ve mili iradenin saldırı altında olduğunda insanın en değerli şeyinin canı olduğunun anlatılması gerektiğini belirten Yılmaz, insanın milleti için canını vereceği bilincinin oluşturulması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, insanın sadece kendisi için yaşamadığına değinerek, 'İnsan, vatanı, milleti, bayrağı ve değerleri için yaşar. İşte bu aziz millet 15 Temmuz'da bunları bizzat gösterdi. Dolayısıyla 15 Temmuz bu milletin kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz bu milletin yüreğinin vatan sevgisiyle dolu olduğunun gösterildiği gündür. 15 Temmuz, vatan sevgisinin sadece kuru bir sözde kalmadığını adeta topların namlusu içinde cenneti görenlerin isminin tarihe yazıldığı gündür. Dolayısıyla 15 Temmuz inşallah bu milletimizi daha çok güçlendirmiştir. Birliğini beraberliğini arttırmıştır. Bütün duamız odur ki, Allah bu milletin birliğini dirliğini daim etsin. Bizi 21. yüzyılda esenliğe kavuşturacak olan bu birliğimizin dirliğimizin devamıdır.' dedi.

- 'Son insanımız şehit olana kadar hiç kimse kendi planlarını hayata geçiremez'

'Vatan ve bayrak için şehit olmak bizim için kayıp değildir. Onlar bu ülkenin çimentosunu daha da güçlendirir.' diyen Bakan Yılmaz, asıl vazifelerinin yaşamak ve insanlara daha çok hizmet etmek olduğunu da dile getirdi.

Yılmaz, zamanı geldiğinde de bu ülke için, bu ülkenin değerleri için can verme şuurunda ve bilincinde de olunacağına işaret ederek, 'İşte bu bilinç olursa bu insanımızı barış ve huzur içerisinde yaşatabiliriz. Refaha taşıyabiliriz. Bilirlerse ki bu ülkenin her bir vatandaşı o aynı İstiklal Marşı'nda söylediği gibi Gazi Mustafa Kemal'in de söylediği gibi. 'Torosların başındaki son ocak sönene kadar bu bayrak inmez.' Dolayısıyla son insanımız şehit düşene kadar bu ülkede hiç kimse kendi planlarını hayata geçiremez.' diye konuştu.

- '4 ülkede eğitim veriyoruz'

Türkiye Maarif Vakfının kuruluş aşamaları ve faaliyetleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, şunları söyledi:

'Bilindiği gibi 2016’nın haziran ayı sonunda kanun Meclis'te kabul edildi, yayınlandı. 28 Haziran'da. Ondan sonra 15 Temmuz'a geldik. Dolayısıyla bir demokrasi nöbeti süreci oldu. Mütevelli heyetinin oluşturulma tarihi 1 Eylül 2016. Kaç ay geçti? Bir yıl geçmedi. Eylüle gelirsek bir yıl olacak. 10 ay gibi bir süre geçti. 10 ay gibi bir sürede ulaştığı noktayı ben kesinlikle çok büyük bir başarı olarak görüyorum. Emeği geçenlere başta mütevelli heyeti başkanımız ve üyeleri yönetim kurulu başkanımız ve üyelerine bütün Maarif Vakfının Türkiye'nin dışa açılan penceresi olarak gören tüm kardeşlerimizin vermiş olduğu emekten dolayı teşekkür ediyorum. Başarılı, daha başarılı nasıl kılabiliriz? Nasıl kısa sürede koymuş olduğumuz hedeflere ulaşabiliriz? Bu toplantıyı yapıyoruz ki bu toplantıda bir yol haritası belirleyelim ve inşallah önümüzdeki süreçte daha hızlı yol alalım diye.'

Yılmaz, Türkiye Maarif Vakfının şu anda 4 okulda faaliyet gösterdiğini aktararak, mezun vermeye başladıklarını bildirdi.

Türkiye Maarif Vakfı Okulları adı altında 4 ülkede eğitimlerinin devam ettiğine işaret eden Yılmaz, '11 ülkede anlaştık. Önümüzdeki dönemde bir yıl içinde 20 okulda yani 20 ülkede Türkiye Maarif Vakfı okulları faaliyette olacak ve sevgi tohumlarını ekecek.' ifadesini kullandı.

Eğitimin çok önemli olduğuna da vurgu yapan Yılmaz, şunları kaydetti:

'Eğer bugün Türkiye'de her alanda bir başarı varsa bu eğitime borçlu ama o başarı istediğimiz seviyeye gelmediyse oradaki eksikliğin de eğitimden olduğunun bilincindeyiz. Hedeflerimiz var. Türkiye bugün dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip ülke. G20 üyesi. Biz bunu eğitimimizle yakaladık ancak hedefimiz ilk 10 ülke içine girmek. Niye şimdiye kadar ilk 10 ülke içinde olamadık? Eğitimdeki eksikliğimizden dolayıdır. Olur muyuz? Son 15 yıldaki milli gelirimizi 3'e katladığımızı göz önüne alırsak önümüzdeki süreç içerisinde inşallah bir olursak, beraber olursak görüyorsunuz her gün herkesin bir başka planı oluyor ama inşallah Allah nasip ederse Türkiye'yi hak ettiği seviyeye, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olma seviyesine getireceğiz.'

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin kendi hedefini belirlediğini de anlatarak Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olmaya yaklaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA