MHP'de Devir Teslim

MHP Balıkesir İl Başkanı Suat Par göreve başladı.

MHP'de Devir Teslim
MHP Balıkesir İl Başkanlığı’nda 9 Temmuz’da yapılan olağan kongre sonucu İl Başkanlığına seçilen Suat Par düzenlenen törenle görevi eski Başkan Argun Atıcı’dan devralarak göreve başladı.

Başkan Suat Par yaptığı konuşmada, il kongresi neticesinde delegelerin teveccühü ile il başkanı olarak görevlendirildiğini söyleyerek, “Bu gün ilçe seçim kurulundan mazbatamızı teslim aldık. Bir önceki dönem birlikte görev yaptığımız sayın Nuri Argun Atıcı beyden bu gün itibariyle kutsal davamızın temsilciliğini teslim almak için buradayız hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Eski Başkan N. Argun Atıcı ise, “27 Haziran 2014 tarihinden itibaren aldığımız bu ağır ve kutsal yükü 2017 yılına kadar şerefimizle namusumuzla hiç bir konuda davamızdan taviz vermeden bu güne kadar getirdik ve bayrağı il başkanımız sayın Suat Par beye teslim ettik. Bu açıdan da gönlümüz rahat. Bu bayrak teslimleri belirli zamanlarda olacaktır. Bu davanın en önemli hareket kaynağı MHP ve aynı zamanda MHP’nin bize emanet olduğunun farkındalığıdır. Bu emanetlerin ağırlığı gerçekten çok fazla. Bu emanetlerde şehit kanları, gzilerimizin zamanları emekleri var. Bu açıdan da kimsenin kendi düşüncelerine göre değil, bu davanın kendi iradesi içerisinde özellikle 9 Işık gibi bir ideoloji içinde götürülmesi gerekiyor. Sonuç olarakta hepimiz birer bu bayrağın taşıyıcılarıyız. Daha önce il başkanı olarak görev yaparken şimdide nefer olarak her zaman görev yapmaya hazırız. Önemli olan bu kurumsal kimliğimizin yükselmesi ve devam etmesi. Bu açıdan da yeni yönetime ve il başkanımız satın Suat Par’a bundan sonraki aşamada başarılar diliyorum. Allah yollarını açık etsin daha önceki dönemde çalıştığımız ve bu çalışma süreci içerisinde beraber hareket ettiğimiz bütün yönetimde ki ülküdaşlarıma arkadaşlarıma buradan teşekkür etmek istiyorum. Çünkü zorlu bir süreçti ve bu süreçte dos doğru ve dik olarak durmuşlardır. Bu bayrağı buraya kadar getirmişlerdir hepsinden Allah razı olsun. Ben onlara haklarımı helal ediyorum, onlarında etmesini temenni ederim. Bu dönem içinde özellikle zor bir sürecin yaşanacağı bir zaman diliminde yeni yönetimin ve il başkanı olarak Suat Par’ın bunu omuzlaması çok önemli bir zaman dilimi olarak değerlendiriyorum. Çünkü bu devrede artık partiler arasında bir oyun değil büyük devletler arasında oyun olduğunun herkes farkına varması gerekiyor. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yaşamasını istiyorsak MHP’nin mutlaka yaşaması geektiğini hepimiz biliyoruz. Eğer bu yaşama noktasında olması içinde MHP kurumsal kimliği ile her zaman dim dik ayakta duracaktır bizler var olduğumuz sürece. Bu süreç içinde bu bayrak Suat Par başkanımızda ve yönetiminde” şeklinde konuştu.

Eski Başkan N.Argun Atıcı Türk bayrağına sarılı Kuran-i Kerim’i öperek yeni Başkan Suat Par’a teslim etti. Başkan Par da Türk bayrağına sarılı Kuran-i Kerim’i öperek teslim aldı. Törene Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, ilçe başkanları, Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Can Ateş ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: İHA