Mercedes-Benz Türk 50. Yılını Kutladı

MercedesBenz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Sülün: 'Bugün Türkiye'de her 3 kamyondan 2'sini ve her 2 otobüsten birini MercedesBenz Türk olarak biz üretiyoruz' 'MercedesBenz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda 3 bin 500 çalışanımız ile günde 16 otobüs ve Aksaray Kamyon Fabrikası'nda da bin 800 çalışanımız ile günde 58 kamyon üretiyoruz' Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi, Kamyon ve Otobüs Grubu Başkanı Daum: 'MercedesBenz Türk'e ve Türkiye'ye güveniyoruz. Yatırımlarımızı sürdüreceğiz'

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün, bugün Türkiye'de her 3 kamyondan 2'sini ve her 2 otobüsten birini Mercedes-Benz Türk'ün ürettiğini bildirdi.

Süer Sülün, Mercedes Benz Türk'ün 50. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hikayelerinin 50 yıl önce Davutpaşa fabrikasında başladığını söyledi.

Sülün, 'Bugün içerisinde bulunduğumuz bu tesis 17 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu, 8 bin 600 metrekaresi kapalı alandan oluşan, tek vardiyada yılda 300 adet otobüs üretim kapasitesine sahip, 1967 yılındaki ismiyle Otomarsan'ın ilk üretim tesisidir.' diye konuştu.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda 3 bin 500 çalışan ile günde 16 otobüs ve Aksaray Kamyon Fabrikası'nda da bin 800 çalışan ile günde 58 kamyon ürettiklerini bildiren Sülün, İç Anadolu'daki Aksaray kamyon fabrikası ve İstanbul'daki Hoşdere otobüs fabrikasında ürettikleri otobüs ve kamyonların bugün dünyanın dört bir yanında 70'den fazla ülkeye ihraç edildiğini anlattı.

Sülün, 'Bugün Türkiye'de her 3 kamyondan 2'sini ve her 2 otobüsten birini Mercedes-Benz Türk olarak biz üretiyoruz.' dedi.

1 milyar avroyu aşkın yatırımlarıyla Türkiye'nin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden biri olduklarını, Türkiye'nin geleceğine ve potansiyeline yatırım yaptıklarını gösterdiklerini kaydeden Sülün, 50 startup'ı desteklediklerini söyledi.

Sülün, 'Mercedes-Benz Türk ailesi olarak, 6 bin 300 çalışanımızla ülke ekonomisine ve geleceğine katkı yapmaktan onur duyuyoruz. Bundan sonraki nice 50 yıllarda bu büyük ailenin yetiştireceği gelecek nesillerin, yine aynı şevk ve kararlılıkla üretmeye, ülkemizin potansiyeline yatırım yapmaya devam edeceğini ve bu değerli mirası gururla ileriye taşıyacağını biliyorum.' ifadelerini kullandı.

- '50 yıl boyunca Türkiye'deki üretim tesislerine yaptığımız yatırımlar arttı'

Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi, Kamyon ve Otobüs Grubu Başkanı Martin Daum da Mercedes-Benz Türk'ün bugün üretim, Ar-Ge ve IT ağı ile Almanya'daki merkez fonksiyonları içinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, şirketin, kuruluşundan bugüne Türkiye'deki otobüs ve kamyon üretiminde sanayinin gelişmesine öncülük ederek dünyaya örnek olduğunu söyledi.

50 yıl boyunca Türkiye'deki üretim tesislerine yaptıkları yatırımların arttığını, hatta Türkiye organizasyonlarına ilave sorumluluklar verildiğini ifade eden Daum, Türkiye'de 1968'te otobüs üretimine, 1986'da ise kamyon üretimine başladıklarını hatırlattı.

Daum, '2016 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası'nda üretimi ikiye katlamak için yeni bir yatırım başlattık ve son olarak bu yıl mayıs ayında ikinci Ar-Ge merkezimizin temelini attık. Mercedes-Benz Türk, günümüzde üretim faaliyetlerinin yanı sıra küresel ekosistemimiz içinde geniş yelpazede ürün ve hizmet üretiyor ve ihraç ediyor.' şeklinde konuştu.

Daum, Mercedes-Benz Türk'e ve Türkiye'ye güvendiklerini, yatırımlarını sürdüreceklerini bildirdi.

- 'Türk ekibi, en güvenilir ve işine bağlılığı en yüksek ekiplerden biri'

Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Britta Seeger ise Türkiye'de çalışmanın kendileri için son derece keyifli olduğunu ifade ederek, Mercedes-Benz Türk ekibinin bugüne kadar çalıştığı en çalışkan, en tutkulu, en güvenilir ve işine bağlılığı en yüksek ekiplerden biri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin 59 ilinden 680 girişimcinin başvurduğu Mercedes-Benz Türk'ün '50. Yılda 50 Startup' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada Kadir Can Kırkoyun'un geliştirdiği, oyunlaştırılmış mobil kodlama platformu olan 'Scode Projesi', Kadir Demircioğlu'nun geliştirdiği kumaşları daha işlevsel hale getiren 'Akıllı Kumaş Projesi', Umutcan Duman'ın geliştirdiği atık toplama süreçlerini akıllı hale getirerek maliyetleri ve karbon salımını azaltan projesi ilk 3'e girerek 50'şer bin liralık ödülün sahibi oldu.

Kaynak: AA