'Kolay Alıştım Kurtulmak İçin Büyük Mücadele Veriyorum'

Antalya'da dernek çatısı altında psikoterapi ve kişisel gelişim programıyla hayata tutunmaya çalışan iki bağımlı, uyuşturucunun hayatlarını nasıl zehirlediğini anlattı B.O: 'İnsanlardan kendimi farklı görüyordum. Hayatımı çalan uyuşturucu 'yapmam' dediğim her şeyi yaptırdı. Konuşmasını bile bilmeyen biri haline gelmiştim. Çok rahat alıştığım bağımlılıktan kurtulmak için büyük mücadele veriyorum' Z.Ü: 'Tamamen uyuşturucunun esiri olmuştum. Ağabeyimin cami tuvaletinde öldüğümü düşündüğü ana kadar uyuşturucu kullanmaya devam ettim. Gerçekten sonum olacaktı. Yaşamak istediğimi fark ettim. Sonumun bir tuvalette olmasını istemedim'

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'da faaliyetlerini sürdüren Ayık Yaşamda Buluşalım Derneğine (AYBUDER) ait Kepez ilçesindeki evde yaşayan iki madde bağımlısı, hayatlarını karartan uyuşturucu ile mücadele ederken bu illetten kurtularak geleceğe umutla bakmak istiyor.

Duacı Mahallesi'ndeki dernek binasında yaşayan uyuşturucu bağımlıları, 12 basamaklı sosyal entegrasyon programıyla sağlıklı bir yaşama adım atmaya çalışıyor.

Grup terapilerinin yanı sıra gün boyu sosyal aktiviteler gerçekleştiren bağımlılar, ilgilendikleri çeşitli hayvanlar ve hobileriyle sorumluluk duygusunu öğreniyor.

Uyuşturucu batağından kurtulmak için mücadele veren bağımlılardan B.O. ile Z.Ü, ibretlik hikayelerini AA muhabirine anlattı.

- 'Hayatımı çalan uyuşturucu 'yapmam' dediğim her şeyi yaptırdı'

B.O. (23) ilgisizlik nedeniyle bağımlı olduğunu savundu.

Uyuşturucunun kendisini hırsız yaptığını aktaran B.O, bağımlılık tedavisi için kaldırıldığı hastanede adeta ölümü beklediğini dile getirdi.

Kısa süreli felç geçirdiğini, tedavisinin ardından kazandığı üniversiteyi yarım bıraktığını ifade eden B.O, şunları kaydetti:

'İnsanlardan kendimi farklı görüyordum. Hayatımı çalan uyuşturucu 'yapmam' dediğim her şeyi yaptırdı. Konuşmasını bile bilmeyen biri haline gelmiştim. Çok rahat alıştığım bağımlılıktan kurtulmak için büyük mücadele veriyorum. Dernek çatısı altında kendime yeni bir yaşam kurdum. Kısa zamanda vücudumdaki zehri tamamen atıp üniversite eğitimimi sağlıklı şekilde bitirmek istiyorum.'

B.O, 'Bir defadan bir şey olmaz' denilerek başlanılan uyuşturucuya karşı herkesin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

- Ölümden döndü uyuşturucuyu bıraktı

Madde bağımlısı Z.Ü. (26) bağımlı ağabeyi gibi olmamak için çaba gösterirken kendisinin de uyuşturucu batağına düştüğüne işaret etti.

Uyuşturucunun maddi, manevi, kişilik ve karakter olarak her şeyini kaybettirdiğini belirten Z.Ü, 'Tamamen uyuşturucunun esiri olmuştum. Ağabeyimin cami tuvaletinde öldüğümü düşündüğü ana kadar uyuşturucu kullanmaya devam ettim. Gerçekten sonum olacaktı. Yaşamak istediğimi fark ettim. Sonumun bir tuvalette olmasını istemedim.' diye konuştu.

Dernekte yaptıklarını görünce mutlu olduğunu aktaran Z.Ü, bağımlıların haline çok üzüldüğünü, onlara yardım etmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA