İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekirdağ genelinde yapılacak olan yatırımların görüşüldüğü İl Koordinasyon Toplantısında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yatırımlarla ilgili bilgi veren bürokratları soru yağmuruna tutarak terletti ve ilçede beklenen yatırımların bir an önce yapılmasını istedi.

İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ile Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Kaymakamları Belediye Başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı yatırım sunumunun ardından söz alan Başkan Akay, TEM otoyolu ile Tepe Emlak Konutları arasında yapılacak kavşak projesinin hazır olduğunu ve karayolları tarafından sürekli ertelenmesinin nedenini sordu ve bir an önce bu projenin hayata geçirilmesini talep etti. Akay, sadece bu isteklerde bulunmayarak Kızılpınar Kahveler Durağında yine Karayolları tarafından yapılması gereken menfez projesinin deplase çalışmalarının ve kamulaştırmasının hazır olduğunu hatırlatarak, çalışmaların başlamasını istedi.

Başkan Vahap Akay, Türkiye Devlet Demir Yolları (TCDD) yetkililerinden de Çerkezköy’e yapılacak yatırımlar konusunun bir an önce çözülmesini istedi. Akay, BSH Kavşağına yapılması planlanan üst geçidin son durumu hakkında bilgi alarak, bu projenin Çerkezköy’e kazandırılması konusundan Demiryollarının işi hızlandırmasını talep etti. Akay son olarak TEİAŞ ve TREDAŞ yetkililerine de Çerkezköy’ün acil ihtiyaçlarından söz etti ve Kızılpınar’da elektrik hatlarının yer altına alınması için neden beklenildiğini sordu. Akay’ın isteklerini not aldıklarını söyleyen yetkililer, en kısa süre içerisinde elektrik hatlarının yer altına alınacağını söylediler. Vali Mehmet Ceylan ise, bürokratlara Çerkezköy’e yapılacak yatırımların hızlandırılması için talimat verdi.

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Şafak Başa’da toplantıda Tekirdağ genelinde yapılan ve yapımına başlanılacak projelerden söz ederek Edirne-Kars yolu arası kadar Tekirdağ’da alt yapı çalışması yaptıklarını aktardı.
Kaynak: İHA