GYODER'den 15 Temmuz Açıklaması

GYODER Başkanı Yetgin: '15 Temmuz, milli birlik ve beraberliğimizin zaferidir. Bu birlik ruhuyla, ülkemizi çok daha güçlü ve kararlı adımlarla, yarınlara taşıyacağımıza inancımız tamdır'

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, 15 Temmuz'un milli birlik ve beraberliğin zaferi olduğunu belirterek, 'Bu birlik ruhuyla, ülkemizi çok daha güçlü ve kararlı adımlarla, yarınlara taşıyacağımıza inancımız tamdır.' ifadesini kullandı.

GYODER'den '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' nedeniyle yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Yetgin, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı güçlü direniş gösterildiğini, başta halk, hükümet, muhalefet partileri olmak üzere STK'lardan medyaya, askerden polise kadar toplumun tüm kesimlerinin demokrasiye sahip çıktığını bildirdi.

Devletin ve milletin beraberliği ve güçlü duruşu ile çok kısa sürede ekonomik ve sosyal anlamda yaralarını sararak yollarına devam ettiklerini anlatan Yetgin, şu değerlendirmelerde bulundu:

'GYODER olarak, sektörün büyümesine, güçlenmesine ve ülkemizin daha güçlü bir ekonomiye sahip olmasına katkı sağlamak amacı ile 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'Güç Birliği' kampanyalarını gerçekleştirdik. Sektöre ve ekonomik büyümeye destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz 'Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye' kampanyası, 2016 yılının satış grafiğinde çok etkili oldu. Kampanya kapsamında 3 bine yakın konut ve yaklaşık 400 ofis satışıyla 2,6 milyar TL ciro elde edildi.'

Yetgin, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5 büyüdüğünü anımsatarak, aynı dönemde gayrimenkul sektörünün de ülke büyümesine ve istihdama sağladığı katkıyı artırarak sürdürdüğünü anlattı.

Bu noktada ikinci adım olarak '20 yıl vade ve düşük faizli konut kredisi' kampanyasını hayata geçirdiklerini hatırlatan Yetgin, bu kampanya ile GYODER üyesi 41 firmanın 109 projesinde, toplam 3 bin 400 konut ve 185 ofis satıldığını, yaklaşık 3,3 milyar liralık ciro elde edildiğini aktardı.

Yetgin, tüm zorluklara rağmen bu performansın yakalanmasının ülkeye ve gayrimenkul sektörüne duyulan güvenin bir yansıması olduğunu bildirdi.

Başkan Yetgin, '15 Temmuz, milli birlik ve beraberliğimizin zaferidir. Bu birlik ruhuyla, ülkemizi çok daha güçlü ve kararlı adımlarla, yarınlara taşıyacağımıza inancımız tamdır.' ifadelerini kullandı.

- 'TBMM'nin hasar gören bölümlerinin tadilatlarını tamamladık'

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu Eş Başkanı Avni Çelik ise o gece TBMM'ye yapılan menfur saldırının millete yapıldığını belirterek, bunun cevabı olarak da 'milletin meclisini yine milletin yapması' gerektiğine inandıklarını aktardı.

Bu onurlu görevin sektör olarak kendilerine verilmesinin çok büyük bir gurur kaynağı olduğunu kaydeden Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Meclisimizi yeniden inşa etmek ve eskisinden daha da güçlü hale getirmek bu milletin görevidir. Bu proje demokrasimizin sağlamlığı, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştiren bir proje olarak da sembolik bir önem taşımaktadır. Biz GYODER olarak bu projeyi bu vatanın özgürlüğü, demokrasisi, birliği ve bütünlüğünü korumak uğruna şehit olan tüm vatan evlatları gibi bir vatan borcu olarak görüyoruz. GYODER üyesi 32 firma ile oluşturduğumuz Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu olarak, TBMM'nin hasar gören bölümlerinde gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz tadilatları tamamlayarak teslim ettik.'
Kaynak: AA