GÜNCELLEME - Tekirdağ'da Orman Yangını

Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karahirasırlı köyü yakınlarında çıkan yangın kontrol altına alındı İstanbul Orman Bölge Müdürü Ateş: 'Yangında 3,5 hektar ormanlık alan zarar gördü'YANGININ KONTROL ALTINA ALINDIĞI BİLGİSİ VE DETAYLAR EKLENDİ.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Karahisarlı köyü yakınlarında tarladaki anızların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı.

Yangına, Tekirdağ Orman İşletmesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmalarına 2 helikopter de havadan destek verdi. Köylüler de söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangın, ekiplerin ve vatandaşların çalışmasıyla kontrol altına alındı. Alanda soğutma çalışmaları sürüyor.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangında 3,5 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

Yangında 15 hektarlık arazide de zarar oluştuğunu ifade eden Ateş, 'Bu arazilerden çoğu biçilmiş arazi. Orman köylüleri de söndürme çalışmalarına katıldı. Yaklaşık 50 personel bu söndürme çalışmalarında yer aldı. Yangın kontrol altına alındı.' dedi.
Kaynak: AA