GASKİ'den Planlı Su Kesintisi

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Düzbağ İçme Suyu Projesi çalışmaları neticesinde Kartalkaya içme suyu hattında yapılan çalışmalar ve planlı su kesintilerine gidileceğini bildirdi.

Sönmezler, yaptığı açıklamada, Kartalkaya Barajı'ndan su temini için 40 yıl önce döşenmiş olan ve sık sık arıza veren bin 400 milimetre çapında ön gerilmeli betonarme boruların değişiminin Düzbağ içme suyu projesi kapsamında yapıldığını ifade etti.

Bir taraftan Düzbağ içme suyu 2 bin 600 milimetrelik çelik borular döşendiğini aktaran Sönmezler, bir taraftan da Kartalkaya Barajı’ndan gelecek su miktarını arttırabilmek için ön gerilmeli beton (ÖGB) boruların çelik borularla değişiminin yapıldığını kaydetti.

Nisan ayında başlanan ÖGB değişiminin 1 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanacağını dile getiren Sönmezler, şu bilgileri aktardı:

'Bu tarihten önce de yetiştirilmek için sahada gece gündüz çalışılma yapıyoruz. 18 gün sonra sisteme daha fazla su vermiş olacağız. Bugün itibariyle şehrin hiçbir noktasında kesintimiz yok. Ancak sistemi sağlıklı işletebilme adına önümüzdeki 18 gün içinde 3 veya 4 günde bir 12 saat olarak su kesintisi planlamış bulunmaktayız. Depo seviyelerine göre kesintileri kısaltabilecek, hatta bugün olduğu gibi iptal edebileceğiz.'

Sönmezler, özellikle bu süreçte su tasarrufunun ön plana çıktığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

'Biz park bahçe sulamalarında kesinlikle şebeke suyu kullanılmasına izin vermiyoruz. En azından 1 Ağustos’a kadar tedbiri elden bırakmamak lazım. Kesin olan bir şey var ki su bakımından fakiri bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizim başlattığımız Düzbağ projesi tamamlanmadan mevcut sistemimizle zaman zaman bu tür planlı kesintiler yapılması kaçınılmaz olacak. 2,5 milyon insanın yaşadığı şehrimizde suyu yönetmek çok zor. Bu dönemde zorunlu yaptığımız kesintilerden dolayı şehrimiz insanlarının affına sığınıyor, bu süre için su tasarrufu konusunda desteklerini bekliyoruz.'

Kaynak: AA