FETÖ Operasyonlarında 168 Bin 801 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı, 50 Bin 504 Kişi Tutuklandı

Adalet Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kurçenli, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik gerçekleşen operasyonlarda geçen cuma günü itibariyle 168 bin 801 kişi hakkında işlem yapıldığını ve 50 bin 504 tutuklunun olduğunu söyledi.

FETÖ Operasyonlarında 168 Bin 801 Kişi Hakkında İşlem Yapıldı, 50 Bin 504 Kişi Tutuklandı
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz ve Milli İrade” Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Panelin açılışına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, dekanlar ve öğretim üyeleri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, 15 Temmuz’un Türk milletinin yaşamış olduğu en büyük ihanet olduğunu belirterek, "Böyle bir ihanetin karşılığında Türk milleti gereken cevabı vermiştir. Bu ihanetin boyutunu, ne anlam taşıdığını anlayabilmek bundan sonra olmaz ama olmaması için millet olarak ne kadar uyanık olmamız gerektiğini bilme açısından sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde tekrar hatırlama anlamında başlatılan faaliyetler açısından bizde KTÜ olarak bu paneli düzenledik" dedi.

Kahpe bir girişimin tarihe altın harflerle püskürtülmesinin yıldönümünde olunduğunu dile getiren Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise, "15 Temmuz 2016’da başta Ankara ve İstanbul merkezli olmak üzere kalkışma ile yürütülmeye çalışılan 15 Temmuz darbe girişiminin birinci senesi. 15 Temmuz akşamı ve sonrasında bu millet dünyaya biz istiklalimiz, bağımsızlığımız, adalet, iyilik ve güzellik için canımızı feda etmeye hazırız bunu öğrenecek ve bileceksiniz dedi" şeklinde konuştu.



"168 bin 801 kişi hakkında işlem yapıldı, 50 bin 504 tutuklu var"

Adalet Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı Cumhuriyet Başsavcısı Necati Kurçenli, 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren gerçekleşen FETÖ operasyonlarıyla ilgili bilgiler vererek, "Adalet Bakanlığının geçen cuma itibariyle Fetullahçı terör örgütü yapılanmasıyla alakalı rakamlarını aldım. 15 Temmuz gününden itibaren Hakimler ve Savcılar Kurulunun ve Adalet Bakanlığımızın yürütmüş olduğu ciddi, titiz adli soruşturmalarla geçen cuma günü itibariyle 168 bin 801 kişi hakkında işlem yapıldı. Şuanda 615 kişi gözaltında, 8 bin 69 kişi hakkında yakalama kararı var. 50 bin 504 tutuklu var. 48 bin 371 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş. 8 bin 550 kişi tutukluktan sonra itiraz üzere adli kontrolle serbest bırakılmış. Ben bu rakamları çok önemsiyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA