Fethiye'de 15 Temmuz Şehitleri Anısına Fidan Dikildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anısına fidan dikildi.

Çatalarık Mahallesi Değirmenbaşı mevkisinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, 15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikildi ve şehitler için dua edildi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, hain gecede başta Ömer Halis Demir olmak üzere çok sayıda kahramanlık hikayeleri olduğunu söyledi.

15 Temmuz’un milletin hafızasında derin izler bıraktığını ifade eden Kaymakam Çalık, 'Türk milletini yürekten yaralayan bir hadise oldu. 15 Temmuz'un yıl dönümünde birlik ve beraberliği arttırmak için çeşitli etkinlikler planladık. Vatanını, milletini, bayrağını seven herkes bir arada.' dedi.

Çalık, şehit aileleriyle 18 Mart'ta açılan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'na yeni ağaçlar dikerek şehitlerin isimlerini yaşatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Etkinliğe, Kaymakam Çalık'ın eşi Zeynep Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Yılmaz Demirelli, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA