Etimesgut'a '15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'

Etimesgut'ta oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı törenle açıldı.



Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kahramanlık türkülerinin okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Demirel, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016'da, mensubiyetini ve sadakatini başka yerlere bağlayanların, milletin kaynaklarıyla elde edilen uçaklar ve tanklarla TBMM'yi dahi bombaladıklarını, sivillerin üzerine kurşun sıkabilecek noktaya geldiklerini hatırlattı.

Ormanın hakim bir noktasına Atatürk'ün, 'Ne mutlu Türk'üm diyene' özdeyişini yazdıklarını belirten Demirel, 'Bizi biz eden ve bizi bir arada tutan değerlerimize muhakkak sahip çıkmak zorundayız. Atatürk de bunlardan birisidir. Atatürk'ün bu veciz ifadesi bizi birleştiren, bizi bir arada tutan değerlerimizden, kıymetlerimizden biridir.' dedi.

Açılışa Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, muhtarlar, sivil toplum örgütü mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Törenin sonunda 4 ağaca şehitleri temsilen künyeler asıldı.

Eryaman bölgesinde 120 bin metrekare alanda oluşturulan orman 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı, yaklaşık 8 aylık çalışmayla tamamlandı.

Ormanda toplam 6 bin 249 ağaç bulunuyor. Bu ağaçlardan 249'unda, 15 Temmuz şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu künyeler yer alıyor.

Kaynak: AA