Elazığ'da Deprem Tatbikatı

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, UMKE, AFAD, itfaiye ve 112 acil servis ekipleri tarafından deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), itfaiye ve 112 acil servis ekipleri tarafından deprem tatbikatı yapıldı.

Hastane bahçesindeki tatbikatta, senaryo gereği, merkez üssü Elazığ olan 6,4 büyüklüğündeki deprem sonrası hastanenin poliklinik kısmında meydana gelen göçük ve yangına müdahale edildi.

Tatbikatta, hastanenin 3'üncü katında mahsur kalan hasta ve çalışanların tahliyesi AFAD ekipleri tarafından yapılırken, göçük altında kalan bir hasta halat sistemi ile pencereden indirildi, hastanenin diğer bölümlerinde enkazda mahsur kalan hastalara müdahale edildi ve hastaların tahliye edilmeleri sağlandı.

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Seçkin, kentin deprem bölgesinde olduğunu, bu nedenle her yıl planlı olarak deprem tatbikatı yaptıklarını söyledi.

Başarılı bir tatbikat yapıldığını aktaran Seçkin, 'Amacımız tüm hastane personelimizin daha bilinçli ve bilgili, pratiğini geliştirmiş olarak yaşanmasını arzu etmediğimiz durumlarda müdahale edebilecek yeteneğe kavuşmasıdır.' diye konuştu.

Tatbikatı vatandaşlar da ilgiyle takip etti.
Kaynak: AA