Edirne'de STK'lardan 15 Temmuz Açıklaması

Edirne’de 8 sivil toplum kuruluşunun üyeleri 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde ortak açıklama yaptı.

Edirne'de STK'lardan 15 Temmuz Açıklaması
Türkiye AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi 8 kuruluşun temsilcileri Edirne’de bir otelde bir araya geldi. "Gücümüz Milli İrade, Hedef Büyük Türkiye" başlıklı ortak metni okuyan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan, "15 Temmuz ruhunu her zaman canlı tutacağız. Milli iradenin gücüyle büyük Türkiye’yi kuracağız. Demokrasiye her daim sahip çıkacağız" dedi.

Tarihin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz’un yıldönümünü olduğunu anımsatan Darcan, "Tarihimizden ize kalan büyük medeniyet mirasının sahipleri olarak 15 Temmuz’da hainlerin karşısındaydık. 15 Temmuz ruhunu her zaman canlı tutacağız. Milli iradenin gücüyle büyük Türkiye’yi kuracağız. Demokrasiye her daim sahip çıkacağız. Azimle çalışıp çağdaş uygarlık hedefine ülkemizi ulaştıracağız. Biz bu topraklarda hiçbir hainliğe fırsat vermeyeceğiz. Bu konuda hiçbir engel bizi yolumuzda çeviremeyecek. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olarak büyük Türkiye’nin mimari olacağız. Edirne’den katılımcı bütün kuruluşlarımız ve Edirneli hemşehrilerimiz adına sizlere ve tüm Türkiye’ye sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz" ifadelerini kaydetti.

Toplantıya, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA